Miliardarul australian Clive Palmer, a anuntat demararea lucrarilor de constructie a unui pachebot replica fidela a celebrului Titanic pe un santier naval din China, precizand ca noul Titanic va dispune de mai multe imbunatatiri decat originalul. VEZI VIDEO in Galeria Multimedia!

In momentul publicarii informatiilor preliminare cu privire la Titanic II, Clive Palmer a anuntat ca acest vas va avea 9 punti, la fel ca originalul, dar si o punte suplimentara menita sa raspunda normelor actuale de siguranta.

„Aceste imbunatatiri vin pentru a ne asigura ca acest vas corespunde in totalitate normelor actuale de securitate care impun vaselor de pasageri din prezent sa mentina o distanta cat mai mica cu putinta intre rampa de lansare a barcilor de salvare si nivelul marii”, a declarat Clive Palmer.

Aceasta punte suplimentara, in raport cu cele 9 originale, va adaposti barcile si toboganele de salvare, precum si o serie de zone publice, deschise accesului pasagerilor.

Toate celelalte elemente ale vasului vor fi identice cu cele ale originalului considerat imposibil de scufundat, si care totusi a disparut sub apele reci ale Atlanticului in chiar prima sa cursa spre America, in noaptea de 14 spre 15 aprilie 1912, dupa ce s-a lovit de un aisberg.

Prima cursa a acestui pachebot urmeaza sa aiba loc in 2016, pe ruta Anglia-America de Nord. Inainte de lansarea oficiala in prima calatorie transatlantica acest vas va naviga din China, unde este construit, pana in Anglia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.