Culoarea ochilor este determinata in primul rand de cantitatea si de distributia melaninei. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au considerat ca nuanta ochilor poate dezvalui lucruri importante despre personalitate.

• Ochii negri

Cei mai multi oameni din lume, adica peste 55 la suta din populatia Globului, au ochii negri sau de un cafeniu inchis. Aceasta culoare se datoreaza unei caracteristici genetice dominante existente mai ales la popoarele asiatice si africane. Nuanta cafeniu-inchis a ochilor poate fi foarte intensa, caz in care ochii pot trece uneori drept negri, desi nu exista ochi de culoare perfect neagra.

Personalitatea ochilor negri:

Maroul este o culoare puternica si bogata, asociata cu energiile pamantului, creativitate, tenacitate si fertilitate. Ochii negri sau inchisi la culoare sunt cei mai raspanditi in lume. Persoanele cu ochii negri sunt considerate a fi empatice, independente si de incredere. De asemenea, acestea sunt guvernate de dorinte sexuale puternice si sunt firi extrovertite. Ele tinda sa puna accentul pe armonie in relatii si pozitia in societate, si mai putin pe lucrurile materiale. Dezavantajele lor sunt vanitatea si ego-ul sensibil.

• Ochii caprui

Culoarea acestor ochi este similara cu cea a ochilor „negri” sau maroniu-inchis, doar ca de obicei este ceva mai deschisa, si cuprinde mai multe nuante de verde si de galben. Aceasta coloratie oculara se datoreaza unei concentratii mai mari de melanina pe marginea irisului. Culoarea ochilor poate varia in functie de lumina, astfel incat poate capata cand nuante aramii, cand verzi, precum si multe tonuri de maroniu. Aproximativ 12 la suta din populatia lumii are aceasta nuanta a ochilor.

Personalitatea ochilor caprui:

Persoanele cu ochi caprui sunt adesea descrise ca fiind neinfricate si mereu gata sa infrunte provocarile vietii. De obicei, ele sunt foarte atragatoare, dar abordeaza jocurile de seductie intr-un mod neagresiv si mai degraba indirect. La locul de munca, persoanele cu ochii caprui sunt apte, dar uneori lenese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.