Guvernul american urmareste spalarea creierului omenirii, aceasta tehnica contand in stergerea memoriei individului si implantarea unor noi crezuri despre lumea in care traim.

Mult timp, experimentele comportamentale ale CIA au fost tinute secrete. CIA a distrus o mare parte din documentele care au stat la baza acestor experimente. In ce consta tehnica de spalare a creierului si care este scopul sau? Tehnicile folosite sunt sofisticate si creeaza un individ care practic isi schimba opiniile si tot sensul asupra realitatii.

Omul devine captiv in propriul sau corp. I se instaleaza un nou mod de gandire.

Individul asculta ordinile care i se transmit de noii stapani. Devine un robot. Termenul de spalare a creierului a fost folosit si utilizat pentru prima oara in timpul razboiului din Coreea, 1950-1953, pentru a descrie comportamentul prizonierilor americani reintorsi din lagarele nord-coreene. Comandantii americani au observat ca acesti americani care au stat ani in puscariile coreene, aveau afinitati pentru comunism. Psihologul american Hunter sustine ca soldatii care se intorceau din aceste lagare erau atat de schimbati, incat erau de nerecunoscut.

Disciplina de partid a nord-coreenilor se extinsese asupra prizonierilor americani. Spalarea creierului era mai mult decat o psihoza sau o nevroza. Tehnica este catalogata cu termenul de viol mental, deoarece victima este fortata de un atacator ale carui intentii sunt sa distruga credinta victimei in vechile ei valori morale, pentru a crea un spatiu gol, in care sa se implanteze noile crezuri.

Intre tehnica de spalare a creierului si politica exista o interdependenta. Spalarea creierului este folosita cu scopul de a manipula si de a influenta politicul. Proiectul MKUltra a fost o operatiune ilegala demarata de CIA, la inceputul anilor 50, cu sprijinul guvernului american.

CIA avea segmente cheie de subiecti cum ar fi, femei prizonieri, afroamericani, batrani, persoane cu probleme psihice. Specialistii CIA au utilizat pentru reusita acestui experiment droguri, izolarea, hipnoza, privarea de somn, violenta verbala, abuzuri sexuale si diferite forme de tortura cum ar fi cusutul pielii fara anestezie sau tortura. Este cunoscut faptul ca CIA a fost implicata in sinuciderea in masa de la Jonestown, unde s-au inregistrat 900 de morti. CIA a fost interesata si de experimentele facute in Canada, denumite pornirea psihica.

Canadienii sustineau ca bolnavii cu boli psihice pot fi tratati printr-un tratament psihic, care le poate sterge memoria existenta si sa le refaca psihicul. Pacientilor li se provoca periodic o coma indusa periodic de medicamente.
In octombrie 2014 a avut loc asupra Parlamentului canadian un atentat. Specialistii spun ca trebuie sa avem teama de atacatorii tip lupi singuratici.

Acest tip de atacator este cea mai mare amenintare de care orice tara trebuie sa se teama. Actioneaza singur si planurile sale sunt mai greu de dejucat decat la o retea organizata. Acest tip de atac a aparut dupa 11 septembrie 2001. Scopul lor este in primul rand de a crea panica in randul populatiei. Lupul singuratic, ca tipologie de terorism, actioneaza singur, fara ajutorul unui guvern. Unii se radicalizeaza in armata, religie, loc de munca sau on-line.

Numarul teroristilor singuratici a crescut o data cu tensionarea situatiei din Orientul Mijlociu si cu aparitia gruparii Statul Islamic. De regula, toti europenii convertiti devin cei mai cruzi teroristi care slujesc islamul. In prezent, sunt mai bine de 3000 de europeni care se antreneaza in Siria, se alatura unor grupuri teroriste si se supun experimentelor de spalare a creierului. Interesant este faptul ca ei devin mai radicali decat ceilalti membrii ai gruparii si accepta misiuni de terorism chiar in tara lor si impotriva conationalilor lor.

Va reamintesc faptul ca Oswald, cetatean american, asasinul lui Kennedy a trait o perioada de timp in URSS, premergatoare asasinatului. Teroristii din atentatele de la 11 septembrie 2001, fusesera educati de un sistem, impotriva caruia s-au intors. Exemplele pot continua cu membrii ai gruparii Isis, care au fost educati in sistemul de invatamant britanic sau american, au fost cetateni sau rezidenti ai acestor tari si acum sunt un varf de lance tocmai impotriva acestor tari.

Sursa: efemeride.ro


Citeste caplimpede

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.