Acasă Politic Tineretul Social Democrat are un nou presedinte! Vezi de cine a fost...

Tineretul Social Democrat are un nou presedinte! Vezi de cine a fost sustinut

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gabriel Petrea este noul presedinte al Tineretului Social Democrat. Acesta a fost sustinut de presedintele PSD, Liviu Dragnea. Petrea a fost ales sambata, in cadrul congresului organizatiei de tineret a PSD. Pentru functia de presedinte TSD a mai candidat Gabriela Podasca.

Gabriel Petrea, care pana la congresul de sambata a detinut functia de secretar general al TSD, a obtinut 801 voturi, iar Gabriela Podasca 189 de voturi.

Vicepresedintele TSD, Andrei Tinu, a anuntat sambata ca renunta la candidatura sa pentru conducerea organizatiei de tineret a PSD, in favoarea fostului viceprimar al Sectorului 6, Gabriel Petrea.

„Voi renunta la candidatura mea si rog organizatiile care erau de partea mea sa-si dea voturile acelui candidat care a crescut in randurile tineretului social-democrat, acelui candidat care are cea mai mare vechime in partid, acelui candidat care a pornit de jos si acelui candidat care ne poate duce catre victorie. Voturile mele sper sa mearga, si am toata sustinerea in acest sens, catre Gabi Petrea”, a spus vicepresedintele tineretului social-democrat in discursul sau, la Congresul TSD.

Tinu a spus ca si-a analizat sansele si ca nu este momentul ca TSD sa aiba un presedinte orator, ci este necesar unul organizator, avand in vedere ca anul urmator este unul electoral, scrie Mediafax.

Contre dure intre Mihai Sturzu si Liviu Dragnea

Deputatul Mihai Sturzu, fost lider al tinerilor social-democrati, a anuntat sambata, dupa un nou conflict deschis cu Liviu Dragnea in cadrul congresului TSD, ca demisioneaza din partid si a respins acuzatiile lansate de presedintele PSD.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut sambata, la Congresul TSD, ca fostul premier Victor Ponta si Nicolae Banicioiu, fosti lideri ai organizatiei de tineret, nu au fost invitati la eveniment de Mihai Sturzu si a calificat drept inadmisibil acest lucru, sustinand ca acest gest l-a deranjat.

„Este inadmisibil ca fostul presedinte al TSD sa nu-l invite (pe Victor Ponta – n.r.) la acest congres pentru ca el trebuia sa faca invitatiile, la un congres invitatiile le face presesintele in exercitiu, nu altcineva. Este inadmisibil si eu am fost foarte deranjat pentru faptul ca Victor Ponta si Nicu Banicioiu nu au fost invitati de catre Mihai Sturzu”, a sustinut Dragnea.

De asemenea, Drangnea a mai spus, referitor la demisia lui Mihai Sturzu din partid, ca „nu stie ce se va intampla” si ca cei doi ani in care acesta a condus TSD sunt pierduti.

„Am inteles ca acest domn astepta sa fie rugat sa ramana, din ce am vazut eu nu l-a rugat nimeni, asa ca nu stiu ce se va intampla. Sunt doi ani din viata tineretului social democrat care or sa fie trecuti cu vedere, pana la urma”, a spus Dragnea, citat de Mediafax.

Liviu Dragnea le-a spus tinerilor din partid ca sunt liberi sa aleaga pe cine doresc la conducerea organizatiei lor si, dupa ce i-a criticat pe fostii lideri care doreau sa fie „cool” si transformau congresul TSD intr-un „spectacol” in blugi, a vorbit el insusi despre trupa de rock in care a cantat.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, le-a transmis tinerilor reuniti, sambata, la Romexpo, la congresul TSD, ca partidul a intrat intr-o noua etapa, in care liderul nu le mai spune parlamentarilor pe cine sa isi aleaga sef de grup, si nici organizatiilor pe cine sa aleaga presedinte.

Dragnea a mai sustinut ca a fost sunat de unii tineri din PSD pentru a primi permisiunea de a candida la alegerile de sambata. „Le-am spus tuturor: uitati aceasta mentalitate, oricine poate candida”. El a mai sustinut ca sunt liberi sa aleaga pe cine doresc. „Cel mai mare rau care se putea face era sa spun ca il sustin pe X (…) Acum pot spune cu toata sinceritatea, vreau ca Gabi sa fie presedinte, unul dintre ei”, a mai afirmat Dragnea referitor la faptul ca in cursa au ramas Gabriela Podasca si Gabriel Petrea.

„Domnul Liviu Dragnea a mintit si a manipulat, parca a fost la scoala FSN-ului de manipulare. Eu am avut aceasta discutie cu domnia sa dupa ce am fost la proteste impotriva lui Piedone si a lui Gabi Oprea si am spus ca ce striga oamenii in piata este foarte corect si oamenii au foarte mare dreptate si ca PSD are nevoie de o reforma si ca putem porni aceasta reforma de la PSD. Ce a inteles domnia sa si ce a spus pe scena m-a durut foarte tare, dar n-am ce sa fac, are alta scoala politica decat am eu, nu ne comparam. El este ditai Goliat, eu sunt un David mic pe langa el”, a explicat Sturzu.

Anuntul demisiei a fost facut dupa un schimb foarte dur de acuzatii intre Mihai Sturzu si presedintele PSD, Liviu Dragnea.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos