Tiganii din Romania au ajuns subiect de documentar la BBC dupa ce a fost prezentata o poveste despre cum s-a schimbat comunitatea breslelor tiganesti care umblau cu carutele si au ajuns sa traiasca in opulenta maxima, conducand masini scumpe, scaldati in bani si imbracati in aur.

„The New Gypsy Kings” este un documentar BBC 2, produs de romanul Liviu Tipurita, care descrie luxul in care traiesc manelistii., „acesti gangsta’ rap ai tiganilor”. „Manelele glorifica banii si masinile scumpe” – asa este explicata paralela cu muzica ganstar rap. Starurile din industria manelelor pot castiga si cate 20.000 de euro pe searam, la o nunta, iar unii din cantareti au si cate 4-5 nunti pe noapte, scrie Daily Mirror.
La petrecerile cu manele, banii curg in valuri, iar videoclipurile starurilor acestui gen muzical au milioane de vizualizari pe YouTube.
„Manelele insa sunt un gen muzical controversat – versurile glorifica gangsterii si interlopii” – spun jurnalistii britanici.
„A existat o schimbare majora in comunitatea roma. Au trecut de la carute la Ferrari, de la corturi la palate”, spune Liviu Tipurita.
Un fragment din documentarul lui Liviu Tipurita este despre Adrian Minune, artistul extrem de bogat, care castiga „carute de bani” la cantari si nunti. Spectatorii britanici vor avea ocazia sa admire hainele scumpe si palatul in care locuieste Adrian Minune.

sursa>stirileprotv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.