O mica problema de logica le-a dat batai de cap adultilor, dar a fost rezolvata rapid de copii, scrie Metro.co.uk. Intrebarea este simpla: in ce directie merge autobuzul din imagine? Aparent, nu prea vezi indicii in fotografie, dar ele sunt acolo si te ajuta sa dai raspunsul.

Este vorba despre un autobuz galben, identic la ambele capete, soferul nu se vede… pare greu, nu? La o privire mai atenta iti poti da seama ca usile autobuzului nu se vad, ceea ce inseamna ca… sunt pe partea opusa. Acest indiciu ne ajuta sa deslusim misterul.

Daca ne-am afla in Marea Britanie, soferul ar trebui sa stea in partea dreapta, opusa usilor. Asta inseamna ca autobuzul s-ar deplasa spre dreapta. In schimb, in Romania, ca si in majoritatea tarilor, volanul vehiculelor este pe partea stanga, avand usile pe partea opusa (cea pe care nu o vedem). In acest caz, mijlocul de transport se deplaseaza cu siguranta spre stanga.

Jocul a fost prezentat intr-o emisune marca National Geographic si, potrivit rezultatelor, 80 la suta dintre copii cu varste sub 10 ani chestionati, au dat instat raspunsul corect. In schimb, adultilor le-a luat mai mult sa raspunda sau chiar s-au dat batuti, noteaza Libertatea.

Cercetatorii londonezi spun ca studiul arata ca adultii si copii folosesc procese de gandire diferite. Cei mici folosesc primele indicii vizuale care le atrag atentia si, desi de multe ori dau raspunsuri gresite, sunt mult mai rapizi. Adultii iau in considrare altfel de indicii vizuale sau chiar senzoriale, poate mai complicate, care ii abat de la solutia simpla, aflata in fata lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.