Cine nu a incercat celebrul exercitiu de dictie “Sase sasi in sase saci”?! A aparut, insa, o alta provocare pentru amatorii de gen! Daca reusesti sa pronunti corect fiecare cuvant din textul de mai jos la prima vedere inseamna ca vorbesti mai bine decat 95% dintre vorbitorii nativi, dar si ca ai abilitatea de a citi in avans cuvintele.

 

Ce trebuie sa faci? Citeste cu voce tare intr-un ritm mediu fara sa silabisesti cuvintele. Daca ai facut chiar si o singura greseala ai picat testul. Textul propus este un fragment din manualul de dictie “Sase sasi in sase saci”, de Carmen Ivanov.

Bafta!

Iata si textul:

Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodosoriana aproape imperturbabila, nesemnificativa pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec si veneau pe filiera colaborationistilor incompatibili cu senzatia de incomprehensibilitate cand, in inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorica si abracadabranta ireversibila in contemporaneitate si fara unilateralitate cu o megalomanie uzand un primitivism spasmodic si zguduitor.

Manifesti stupoare cand pe o microfotoradiografie intrezaresti o inexorabila cifra treisprezece si gandesti: paraskavedekatriafobia e mai rea decat hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai usoara decat venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu ri- nodislalie acuta din cauza mucezelii influores- cente ce se intrepatrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabila laparoscopic cu chintesenta lamelibranhiata a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudes- centa antispasmodica ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedica prelucrata din obiecte contondente fara unilateralitate sau fotoluminiscenta.

I se incetoseaza mintea in mod anatomopatologic cand priveste demonstratia ireversibila, de o neinteligibilitate transcendentala a muschiului sternocleidomastoidian si se gandeste cu impasibilitate minutioasa la vicisitudinile de imponderabilitate a sasiurilor sasesti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat, scrie dictie.ro.

sursa: onlinereport.ro

1 COMENTARIU

  1. Băbăieți, ar fi bine să vă asigurați că ați scris corect. Nu vorbesc despre coerență sau lipsa de sens a textului, ci despre cel puțin două cuvinte scrise greșit. Numele regretatului faraon era „NabucoDOnosor”, iar rezultatul radiografiilor se numește ” microradiofotografie”. Înapoi în bibliotecă! 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.