Acasă Sanatate Testul care iti arata daca arterele tale sunt sanatoase! Dureaza mai putin...

Testul care iti arata daca arterele tale sunt sanatoase! Dureaza mai putin de un minut

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Atunci cand arterele se imbolnavesc, sangele nu mai circula cum trebuie prin ele si apar tot felul de boli, cel mai frecvente bolile cardiovasculare.

Exista un test pe care vi-l puteti face chiar acum, acasa, pentru a sti care este starea de sanatate a arterelor. Dureaza doar 30 de secunde:

Ridicati-va in picioare, aplecati-va si atingeti-va varfurile picioarelor. Nu va leganati, ci aplecati-va usor. Relaxati-va soldurile si atingeti-va varfurile. Cu cat ajungeti mai jos, cu atat aveti arterele mai flexibile.

Tesutul elastic al arterelor e similar cu cel al musculaturii. Pentru cei care nu au reusit sa-si atinga varfurile, dr. Oz recomanda sa faceti extensii zilnic, putand astfel ca intr-o saptamana sa schimbati situatia. Ca si musculatura picioarelor, arterele trebuie sa se relaxeze, sa permita fluxul sangvin.

Aorta vascularizeaza centrul spatelui, aducand sange de la inima. Cand sangele curge prin ea, artera se deschide si se relaxeaza. Daca nu-ti poti atinge varfurile, e mai probabil ca aorta sa nu mai fie flexibila.

Insa daca faci extensii 30 de minute zilnic, de 3 ori pe saptamana, poti schimba acest lucru. Trebuie sa mentii extensiile timp de 20 de secunde, deci nu doar sa te apleci, ci sa ramai asa vreo 20 de secunde. Acest lucru creste flexibilitatea arterelor cu 23%, noteaza bzi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos