Acasă Stirile zilei Stiinta Cum poti sa fumezi in spatiile publice! Un producator mare de tigari...

Cum poti sa fumezi in spatiile publice! Un producator mare de tigari a gasit solutia! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dupa ani intregi de cercetari, specialistii de la Philip Morris au reusit sa creeze tigara fara nicotina si gudron. IQOS este noul produs cu nocivitate redusa pe care compania il va introduce pe piata: este vorba despre un filtru unde se pot introduce circa 20 de minitigari.

Philip Morris a creat un dispozitiv hibrid intre tigarile electronice si cele traditionale menit sa reduca riscurile fumatului asupra sanatatii.

Nu va mai exista combustie, deoarece tigara nu se va aprinde, iar daunele asupra sanatatii vor fi reduse. In paralel, se va consuma tabacul ca in tigarile traditionale.

Dupa ani de cercetari in centrul Philip Morris din Neuchatel (Elvetia), unde lucreaza la acest proiect 400 de cercetatori (biologi, medici, fizicieni si matematicieni) noul produs este gata de lansare.

Se poate folosi in spatiile publice

Este foarte important de mentionat ca dispozitivul se aseamana tigarilor electronice si poate fi folosit fara probleme in spatiile in care este interzis fumatul, asa ca cei aproape cinci milioane de fumatori din România pot rasufla linistiti.

Cercetarile recente sunt infricosatoare: doua treimi dintre fumatori mor din cauza acestui obicei, iar fumatul le scurteaza viata, in medie, cu zece ani.

Cel mai recent studiu in domeniu, realizat in Australia si publicat in jurnalul BMC Medicine, a inclus cca. 200.000 de persoane si a aratat ca fumatorii prezinta un risc de deces de trei ori mai mare comparativ cu cei care nu au fumat niciodata. Gudronul si nicotina sunt cele mai periculoase substante, insa noua inventie ar putea reduce efectele nocive.