Acasă Sanatate Testul care descopera 70% din cazurile de cancer!

Testul care descopera 70% din cazurile de cancer!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O echipa de cercetatori de la Johns Hopkins University a descoperit un test de sange care poate ajuta pe oricine sa descopere din timp daca exista celule canceroase in corp. Este vorba de un test universal de sange cu ajutorul caruia cea mai cumplita boala, cancerul, sa fie diagnosticata.

O echipa de la Johns Hopkins University au pus cap la cap o metoda noua care detecteaza opt feluri de cancer. Scopul acestui test este sa descopere boala in primele ei stadii, fapt care ar scade semnificativ rata de mortalitate.
Testul CancerSEEK cauta mutatii in 16 gene care ies in evidenta de obicei la pacientii deja bolnavi si vizeaza mai multe feluri de cancer printre care cel la stomac, pancreas, oase, plamani, ovare, prostata, tipuri care nu se raspandesc niciodata la alte tesuturi.

La aceste teste au participat 1,005 de pacienti deja bolnavi. In total, 70% din cei testati au fost diagnosticati cu aceasta boala.  „Cred ca am facut un pas imens in scaderea mortalitatii la pacientii bolnavi de cancer. Este crucial sa descoperim aceasta boala in primele stadii. Cancerul la pancreas de exemplu este are foarte putine simptome si adesea este gasit in stadiul patru, atunci cand nu se mai poate face nimic. Cu ajutorul acestui test putem salva multe vieti”, spune unul dintre medicii care au lucrat la acest test conform BBC.
Testul CancerSEEK este extraodinar pentru ca poate fi folosit si la oamenii care nu au fost diagnosticati in trecut. El are foarte mult potential pentru ca vizeaza mutatiile la nivelul ADN-ului si al proteinelor. Pretul acestuia ajunge la 500 de dolari, la fel ca o colonoscopie.

sursa: evz.ro