Teroristii din toata lumea urmaresc cu ardoare asasinarea Papei, iar ultimele amenintari au fost la adresa Papei Francisc care a evocat riscul de a fi vizat de un atentat, admitand ca se teme de durere fizica, pe fondul dezvaluirilor potrivit carora reteaua terorista Al-Qaida planuia asasinarea sefului Bisericii Catolice in cursul vizitei acestuia in Filipine, scrie presa italiana.
Potrivit site-ului Abruzzo24ore.tv.it, reteaua terorista Al-Qaida planuia sa il omoare pe Papa Francisc in cursul vizitei acestuia in Filipine, in ianuarie. Seful politiei filipineze, Getulio Napenas, a dezvaluit ca Al-Qaida pregatise, in colaborare cu organizatia terorista Marwan, un atac cu bomba care urma sa aiba loc in Centrul istoric al orasului Manila pe 18 ianuarie. Atacul, care urma sa fie comis pe strada Kalaw din Manilla, a fost dejucat de autoritatile filipineze. Papa Francisc a trecut pe strada Kalaw in drum spre Parcul Rizal, unde a oficiat o slujba in prezenta a sapte milioane de credinciosi.
In acest context, Papa Francisc a evocat posibilitatea de a fi vizat de un atentat, spunand ca se teme de durerea fizica.
„Eu ma las in voia lui Dumnezeu. L-am rugat pe Dumnezeu sa aiba grija de mine. Dar, daca voia Lui este sa mor ori sa mi se intample ceva, L-am rugat un favor: sa nu simt durere. Pentru ca mie imi este foarte teama de durerea fizica”, i-a spus Papa Francisc preotului argentinian Jose Maria di Paola, conform ziarului La Carcova di Buenos Aires, citat de publicatia italiana L’Avvenire.
Papa Francisc a efectuat o vizita in Filipine in perioada 16-18 ianuarie 2015.

sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.