Acasă Stirile zilei Stiinta TERAPIE MINUNE: Cuplurile care vizioneaza filme romantice se bucura de relatii mai...

TERAPIE MINUNE: Cuplurile care vizioneaza filme romantice se bucura de relatii mai durabile!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cuplurile care vizioneaza filme romantice isi reduc la jumatate riscul de divort, au descoperit cercetatorii americani de la Universitatea Rochester.

Studiul cercetatorilor americani, publicat in Journal of Consulting and Clinical Psychology, arata ca vizionarea filmelor romantice in cuplu si discutiile pe tema acestora se pot dovedi la fel de eficiente ca si metodele propuse in terapiile de cuplu – reducand rata divortului sau a separarii de la 24 % la 11 %, dupa trei ani, conform dailymail.co.uk.

Studiul, la care au participat 174 cupluri, este prima cercetare pe termen lung ce compara diferite tipuri de terapie de cuplu, in etapele timpurii ale relatiei.

„La inceput, am crezut ca tratamentul cu ajutorul filmelor va fi de ajutor, dar nu aproape la fel de mult ca si celelalte programe in care predam toate celelalte metode moderne (de terapie, n.r.)”, a declarat Ronald Rogge, profesor asociat de psihologie la Universitatea Rochester si coordonatorul studiului.

Cercetatorii au impartit intamplator cuplurile proaspat casatorite in trei grupe: managementul conflictului, exersarea compasiunii si acceptarii si, in sfarsit, constientizarea relatiei cu ajutorul filmelor.

Participantii din a treia grupa au fost rugati sa urmareasca, intr-un ritm de un film pe saptamana, o lista de 47 de filme despre relatii, si sa discute pe marginea filmului vizionat aproximativ 45 de minute, pe baza unor instructiuni prealabile.

Toate cele trei metode au redus la jumatate rata divortului si a separarii, care a ajuns la 11 %, in comparatie cu rata de 24 % inregistrata in randul grupului de control. Partenerii din grupul de control nu au primit niciun fel de instructiuni sau pregatire, in schimb aveau aceeasi varsta, educatie, etnie si grad de satisfactie in relatie ca participantii la teste.

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca discutarea filmelor despre relatii a fost la fel de eficienta ca programele mai intensive de exersare a abilitatilor de comunicare in cuplu.

„Cred ca schimbarea apare atunci cand cuplurile reinvestesc in relatie si examineaza dintr-o perspectiva critica propriului comportament”, a precizat Ronald Rogge.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos