Acasă Stirile zilei Bani Sony vrea sa scape de productia de PC-uri

Sony vrea sa scape de productia de PC-uri

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Compania Sony discuta vanzarea diviziei japoneze de PC-uri, inclusiv brandul Vaio, catre fondul de capital privat Japan Industrial Partners, intr-o tranzactie evaluata la peste 400 milioane de dolari.

Cele doua companii vor prezenta in urmatoarele zile un memorandum de intelegere privind vanzarea diviziei, a declarat pentru Bloomberg o sursa apropiata situatiei.

Totodata, grupul japonez ar putea anunta un plan de restructurare, care ar presupune si concedieri, si cauta solutii in ceea ce priveste operatiunile internationale din zona PC-urilor, a adaugat sursa citata.

Operatiunile internationale ale Sony de pe piata PC-urilor ar putea fi inchise sau vandute catre Japan Industrial, a spus persoana citata.

Brandul Vaio are o prezenta solida in Japonia, unde se concentreaza pe vanzari catre clientii corporate.

Sony si directorul general al companiei, Kazuo Hirai, incearca sa imbunatateasca rezultatele financiare in zona electronicelor de consum, care se confrunta cu cerere redusa pentru cele mai importante produse si cu tranzitia pietei catre tablete.

Sony a raportat pierderi la divizia producatoare de PC-uri, camere digitale si televizoare pentru perioada iulie-septembrie, al doilea trimestru al anului fiscal 2013-2014.

„Vanzarea operatiunii de PC-uri ar fi o decizie pozitiva pentru Sony pe termen lung. PC-ul este jefuit pe piata retail de tablete”, comenteaza pentru Bloomberg un analist de la Daiwa Securities.

Fondat in 2002, fondul Japan Industrial este specializat in preluarea de divizii scoase la vanzare de companii japoneze mai mari.

Vanzarile de PC-uri la nivel global au scazut anul trecut cu 10%, cel mai puternic declin inregistrat vreodata, potrivit companiei de cercetare de piata Gartner.

Sony a anuntat in octombrie ca volumul vanzarilor de PC-uri a scazut puternic in perioada iulie-septembrie, in timp ce afacerile pe segmentul smartphone-urilor au urcat cu 68%.

Potrivit companiei de cercetare IDC, cota de piata a Sony pe piata PC-urilor era de 1,9% la finele lunii septembrie a anului trecut, fata de 2,5% in 2010.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos