Acasă Stirile zilei Stiinta TEORIILE unui SAVANT despre LEGATURA dintre Dumnezeu, Univers si extraterestri!

TEORIILE unui SAVANT despre LEGATURA dintre Dumnezeu, Univers si extraterestri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Savant multilateral, filosof si teolog, jurist, astronom si matematician, Nicolaus Cusanus a fost considerat drept cea mai importanta personalitate in cultura europeana a secolului al XV-lea pentru scrierile sale despre Dumnezeu, Univers si extraterestrii.

In acele vremuri a te opune invataturilor Bisericii era considerat un sacrilegiu, care de cele mai multe ori era pedepsit cu moartea. Pe langa faptul ca Nicolaus Cusanus a ajuns chiar si consilierul Papei din acele timpuri, cardinalul german nu s-a sfiit niciodata sa vorbeasca deschis despre credintele sale.

Initial l-a contrazis pe Aristotel cu teoria geocentrismului, pentru ca mai apoi sa elaboreze mai multe documente in care explica ceea ce insemna extraterestri si ca ei isi duc viata pe anumite planete din galaxia noastra.

Oficial, existenta civilizatiilor extraterestre a devenit un fapt acceptat de catre lumea stiintifica in secolul XX-lea. Cu toate acestea Nicolaus Cusanus , putem spune ca a fost un ganditor desprins din viitor, care a avut nesansa sa traiasca in trecut. Punctul sau de vedere a fost unul transat si in acest fel si-a pus pana si viata in pericol in momentul in care explica in cartea sa, De docta ignorantia, ca numeroase civilizatii extraterestre populeaza diverse planete din Univers.

“Mai degraba decat sa cred ca suntem singuri in Univers as crede ca asa cum exista viata pe Terra, asa sunt locuite numeroase planete din zonele solare. Fiecare zona din Univers este locuita de fiinte de divers rang si in acest fel, acest Pamant al nostru este locuit de fiinte de tip inferior. Asa, presupun ca in zona Soarelui sunt fiinte de lumina, spirituale, iar in celelalte zone, precum si pe Terra, se gasesc mai mult fiinte din materiale brute.”

Prin acest text, marele ganditor german sugereaza pe cat se poate de clar existenta unor fiinte de lumina, sau asa-numitii ingeri, care traiesc dincolo de lumea materiala. Omul fiind nascut pe o planeta rece, formata din materie bruta, nu are cum sa fie altfel, motiv pentru care este inferior. Cu toate acestea, Nicolaus Cusanus sustinea ca in inferioritatea lui materiala, omul a fost dotat de catre Dumnezeu cu un spirit, adica cu lumina din lumea de dincolo. Aceasta trebuia sa-i confere un statut de suprematie si evolutia sa sa fie una mai lina spre absolut.

Teologul a mai dezbatut si mult controversatul subiect Dumnezeu. In perioada in care a trait savantul german, ca si in ziua de astazi, cei mai multi oameni incercau sa inteleaga notiunea de Dumnezeu. Nicolaus Cusanus scria ca Pamantul nu este centrul Universului, ci Dumnezeu se afla acolo. Cu toate acestea, Universul nu este precum o sfera si nu are o circumferinta, pentru ca daca ar fi avut-o ar fi trebuit sa existe ceva si dincolo de el. In aceste conditii Universul pare a fi infinit, dar el nu este nici infinit, dar nici finit.

Dumnezeu este creatorul sau si el este o fiinta de lumina care nu face parte din lumea materiala, dar cu toate acestea exista in fiecare bucatica de materie.

Acestea sunt doar cateva dintre ideile expuse de savantul german, care probabil ca in ziua de astazi par o normalitate pentru cei mai multi dintre noi, dar in acele vremuri erau considerate neortodoxe si lipsite de orice principiu etic. Nicolaus Cusanus a fost unul dintre cei mai importanti ganditori ai omenirii si probabil ca daca ar fi trait in vremurile actuale ar fi oferit omenirii si alte principii ale adevarului absolut.

Sursa: efemeride.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentCea mai veche MELODIE din lume a fost descoperita in Siria! Specialistii au descifrat-o! AUDIO
Articolul următorIn viitor vom putea invata LIMBA ENGLEZA doar inghitind o PASTILA!