Acasă Politic Teodor Melescanu, investit ministru al Afacerilor Externe in locul lui Titus Corlatean!

Teodor Melescanu, investit ministru al Afacerilor Externe in locul lui Titus Corlatean!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Teodor Melescanu a fost investit ministru de Externe, dupa demisia lui Titus Corlatean. Presedintele Traian Basescu a declarat inainte ca Teodor Melescanu sa depuna juramantul ca ministru de Externe, ca demisia lui Titus Corlatean a fost tarzie, precizand ca nu l-ar fi numit in functie pe fostul director SIE, dar o face, totusi, avand in vedere urgenta.

La ceremonia de depunere a juramantului au fost prezenti premierul Victor Ponta, ministrul Teodor Melescanu si consilieri de la Cotroceni. Premierul, ministrul si consilierii l-au asteptat pe seful statului pentru cateva minute inainte de eveniment, in sala in care urma sa aiba loc depunerea juramantului de investitura.

Cand a intrat in sala, presedintele a dat mana cu premierul si, contrar obiceiului, a tinut sa adreseze un scurt mesaj inainte ca noul ministru sa depuna juramantul.

El a spus ca demisia lui Titus Corlatean de la conducerea MAE a fost tarzie si ar fi trebuit sa aiba loc inca din noaptea de dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, cand ar fi trebuit sa isi asume esecul organizarii scrutinului in diaspora.

„Inainte de depunerea juramantului, vreau sa observ ca demisia domnului Corlatean a intervenit prea tarziu. Dansul trebuia sa isi asume esecul din data de 2 (noiembrie – n.r.) noaptea”, a spus Basescu.

Presedintele i s-a adresat apoi lui Teodor Melescanu, precizand ca nu l-ar fi numit in functia de ministru al Externe, avand in vedere „intamplarile din ultimul an de la SIE”.

„Vreau sa stiti ca, domnule ministru, nici pe dumneavoastra nu v-as fi numit, avand in vedere intamplarile din ultimul an de mandat al dumneavoastra la SIE, dar o fac datorita urgentei si mai ales am ramas cu o declaratie a dumneavoastra in minte ca daca ati fi fost ministru de Externe nu s-ar fi intamplat ce s-a intamplat cu votul din dispora”, i-a transmis seful statului lui Melescanu.

Apoi Teodor Melescanu a citit juramantul de investitura, a semnat documentul, dupa care i l-a inmanat sefului statului, cu care a dat mana, evenimentul luand, astfel, sfarsit.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos