Acasă Stirile zilei Stiinta Telescopul KEPLER isi face treaba: 715 exoplanete noi au fost descoperite in...

Telescopul KEPLER isi face treaba: 715 exoplanete noi au fost descoperite in afara Sistemului nostru Solar! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Telescopul KEPLER isi face treaba in continuare, fiind descoperite 715 noi exoplanete, planete aflate in afara Sistemului nostru Solar.

Gratie acestor noi descoperiri, numarul de exoplanete confirmate pana in prezent a ajuns la aproape 1.700, iar cel al planetelor potentiale, la peste3.600, a precizat Agentia spatiala americana intr-o conferinta de presa.

Aproape 95% dintre aceste exoplanete sunt mai mici decat Neptun, o planeta care este totusi de aproape patru ori mai mare decat Terra.

Patru dintre ele sunt de 2,5 ori mai mari decat Terra si se afla intr-o zona locuibila, la o distanta potrivita de steaua lor si au temperaturi care permit apei – si potential, vietii – sa existe.

Una dintre aceste noi planete potential locuibile, denumita Kepler-296f, se afla pe orbita unei stele al carei diametru este pe jumatate fata de cel al Soarelui si cu o stralucire de doar 5% din cea a acestui astru.

Kepler-296f este de doua ori mai mare decat Terra, insa oamenii de stiinta nu stiu daca aceasta exoplaneta este gazoasa, cu o atmosfera densa de hidrogen si heliu, sau daca este acoperita de oceane.

Cele 715 exoplanete se afla pe orbitele a 305 stele.

„Echipa Kepler continua sa ne uimeasca si sa ne fascineze cu rezultatele vanatorii lor de exoplanete”, a declarat John Grunsfeld, administrator adjunct al NASA.

„Aceste noi planete si sisteme solare seamana putin cu al nostru, fapt de bun augur pentru viitor, cand viitorul telescop spatial James Webb – succesorul lui Hubble – va explora caracteristicile acestor lumi noi”, a adaugat el.

Telescopul Kepler – o misiune de 600 de milioane de dolari – a fost lansat de NASA in 2009, pentru a monitoriza, timp de cel putin patru ani, peste 100.000 de stele care seamana cu Soarele nostru, aflate in constelatiile Lebedei si Lirei, si pentru a gasi planete asemanatoare cu Terra. Kepler s-a defectat la jumatatea anului 2013.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos