Acasă Stirile zilei Stiinta Te simti in siguranta pe INTERNET? Vezi cum iti este urmarit fiecare...

Te simti in siguranta pe INTERNET? Vezi cum iti este urmarit fiecare CLICK!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca erai sigur ca esti in siguranta pe internet, trebuie sa afli ca esti urmarit la orice miscare si la orice click. Un exemplu ar fi acela ca unele site-uri stiu tot despre cine esti in viata de zi cu zi daca esti logat.

Aceste urmariri sunt folosite in general de retelele de advertising, care alcatuiesc profilul utilizatorilor in functie de cautarile acestora, trimitandu-le apoi reclame in functie de ceea ce au cautat, arata howtogeek.com. De exemplu, daca ai intrat pe un site de business, e foarte posibil sa vezi apoi reclame la acel business pe alte site-uri pe care le vizitezi mai tarziu.

6. Adresele IP

Crezi ca esti in siguranta pe INTERNET Vezi cum iti este urmarit fiecare CLICK!6Cel mai simplu mod de a fi identificat e dupa IP. Adresa IP iti da o identitate pe internet, asa incat ti se pot descoperi locul din care ai intrat pe net (orasul sau zona). Adresele IP se pot schimba si sunt adesea folosite de mai multi utilizatori in acelasi timp, din acest motiv nefiind suficient de bune pentru a identifica un singur utilizator de-a lungul timpului. Cu toate astea, IP-ul e bun pentru a identifica localizarea geografica.