Acasă Sanatate Asta este VARSTA la care oamenii iau cel mai mult in greutate!

Asta este VARSTA la care oamenii iau cel mai mult in greutate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Femeile iau cel mai mult in greutate in jurul varstei de 38 de ani, barbatii riscand sa capete proportii in jurul varstei de 44 de ani, potrivit unui sondaj al Forza Supplements.

Potrivit sondajului, femeile sunt cel mai predispuse sa castige in greutate intre 35 si 40 de ani, iar pentru barbati, acest risc apare putin mai tarziu – 36 % dintre barbati afirmand ca se ingrasa intre 40 si 45 de ani – in ambele cazuri insa factorii responsabili pentru acest lucru fiind viata confortabila din familie si orele prelungite de munca la birou, in fata calculatorului, conform dailymail.co.uk.

La acest sondaj au participat 1.000 de persoane, barbati si femei, care au explicat motivele pentru care au luat in greutate.

Femeile au raspuns, in proportie de 34%, ca s-au ingrasat in timpul sarcinii.

Un alt „factor de risc” mentionat de femei in legatura cu luarea in greutate a fost casatoria, 32% dintre femeile intervievate, aflate la varsta mijlocie, afirmand ca au inceput sa se ingrase dupa ce s-au casatorit sau au inceput sa locuiasca impreuna cu partenerul.

In cazul barbatilor, 36% la suta dintre acestia au spus ca au luat in greutate din cauza carierei, care ii tine mult prea ocupati pentru a mai face miscare.

Barbatii participanti la sondaj au afirmat in proportie de 22% ca unul dintre principalii factori ai luarii in greutate il reprezinta divortul, deoarece atunci se simt mai predispusi sa manance in oras si la ore nepotrivite.

„Cei mai multi dintre noi nu inteleg ca, pe masura ce inaintam in varsta, avem nevoie de mai putine calorii, deci chiar si pentru a ne pastra aceeasi greutate trebuie sa consumam cu 200 de calorii mai putin pe zi. Barbatii incep sa se ingrase putin mai tarziu, deoarece organismul lor nu a fost modificat din cauza sarcinii si a nasterii. Dar ei vor recupera acest interval – este semnificativ ca varsta medie pentru luarea in greutate corespunde unei perioade extrem de stresante din viata barbatilor. Cortizolul joaca un rol important in luarea in greutate – deoarece cresterea nivelului acestui hormon duce la o crestere a poftei de mancaruri nesanatoase, iar oamenii vor sa manance mai des”, a declarat Lee Smith, director al companiei Forza Supplements.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos