Cicaleala constanta cu partenerul de viata conduce la aparitia unui stres considerabil, fiind factorul principal care ii deprima pe oameni, potrivit cercetatorilor americani.

Cicaleala constanta si disputele maritale reprezinta factori importanti care declanseaza stresul cronic, iar acesta nu poate fi compensat de aspectele pozitive ale casatoriei, potrivit acestui studiu, informeaza dailymail.co.uk.

Totodata, din cauza acestor factori, persoanele casatorite reactioneaza mult mai putin la experientele pozitive din vietile lor.

O serie de studii anterioare au aratat ca oamenii casatoriti sunt, in general, mai fericiti si mai sanatosi decat persoanele celibatare.

Insa un studiu realizat vreme de 11 ani de cercetatorii de la Universitatea Wisconsin-Madison a reusit sa puna sub semnul intrebarii numeroasele cercetari din deceniile precedente care au asociat singuratatea cu stresul social de lunga durata.

Cercetatorii americani au intervievat mai multe persoane adulte casatorite pentru a depista inclinatia acestora catre depresie, invitandu-le sa completeze un chestionar si sa isi caracterizeze propriul nivel al stresului cu ajutorul unor note de la 1 la 6.

Dupa noua ani, chestionarul si analiza depresiei au fost reluate.

In al 11-lea an de la debutul studiului, voluntarii au luat parte la un „test de reactie emotionala”, care masura viteza cu care acestia isi reveneau dupa o experienta negativa.

Testul, folosit adeseori pentru a cuantifica gradul de depresie, monitorizeaza muschiul „corrugator supercilii”, care ii face pe oameni sa se incrunte.

Participantilor le-au fost aratate un numar de 90 de fotografii care prezentau experiente negative, neutre si pozitive.

Voluntarii care au raportat un nivel ridicat de tensiune in viata de cuplu au reactionat mult mai putin la imaginile pozitive.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.