Acasă Stirile zilei Social Te-ai chinuit mereu cu ZAPADA de pe acoperis si din curte? ACUM...

Te-ai chinuit mereu cu ZAPADA de pe acoperis si din curte? ACUM poti scapa de ea fara niciun fel de efort!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cum functioneaza sistemul de degivrare

Sistemul care face ca zapada si gheata sa dispara de pe acoperis functioneaza complet automatizat. Sistemul detecteaza automat necesitatea de topire a ghetii sau a zapezii in functie de conditiile climaterice si opreste sau porneste caldura in functie de necesitati.

Sistemul are in dotare un termostat cu senzori care, in functie de umiditatea aerului si de temperatura exterioara, declanseaza incalzirea cablurilor. Cablurile sunt de diferite lungimi.

„Preturile variaza intre 7 si 10 euro metrul liniar, in functie de grosime si de lungime. Cele mai scurte sunt mai scumpe, iar cu cat lungimea creste cu atat scade si pretul”, a amintit Costin Dumitrescu.

Pretul sistemului este dat de cabluri si de distanta la care sunt montate. Cablurile se monteaza ca un du-te-vino, in linii paralele, cu distante de 5, de 7,5 sau de 10 centimetri. Termostatul cu senzori de umiditate si temperatura mai costa in jur de 450 de euro. Daca clientul opteaza pentru un termostat cu senzor doar pentru temperatura pretul scade la 70 de euro. Preturile sunt fara TVA.

Cum se monteaza si cine sunt clientii

Pentru montarea sistemului pe acoperis mai intai se lipesc pe invelitoare benzi metalice. Acestea sunt lipite la cald cu banda bituminoasa. De aceste benzi se prind, cu cleme speciale, cablurile care fac ca zapada sa dispara de pe acoperis. Clientii acestor sisteme fac parte atat din clasa sociala cu venituri mari, dar si din clasa persoanelor cu venituri medii.

„Cei mai multi clienti persoane fizice sunt cei care au case cumparate in ansambluri rezidentiale”, a precizat Razvan Dumitrescu.

Cum scapi de zapada din curte fara lopata

Cei care doresc o curte fara zapada pot apela, de asemenea, la sistemul de degrivrare. Sistemul este acelasi cu cel folosit pentru degivrarea zapezii de pe acoperis, numai ca montarea acestuia necesita mai multa munca, timp si bani, mai ales daca proprietarul decide sa monteze incalzire sub pavaj de beton.

Pentru montarea cablurilor in beton, mai intai se va indrepta terenul. Dupa aceasta se monteaza un strat de polistiren extrudat.

„Polistirenul extrudat are rolul de a directiona caldura spre suprafata, nu spre pamant”, a explicat Costin Dumitrescu.

Dupa ce placile de polistiren au fost montate, se aseaza o plasa de fier peste care vor fi prinse cablurile electrice cu cleme speciale, dupa care se poate trurna betonul. Ideal este, pentru o cat mai buna eficienta, ca sapa de beton sa aiba o grosime intre 5 si 10 centimetri. La pavele se va proceda la fel, numai ca in loc de beton se vor monta pavelele.

Cei care propun sisteme de degivrare sustin ca costurile cu energia electrica nu vor fi mari, tinand cont ca sistemul nu functioneaza non-stop, termostatul declasand doar atunci cand este necesar.

Sursa: rtv.net