Acasă Stirile zilei Social Te-ai chinuit mereu cu ZAPADA de pe acoperis si din curte? ACUM...

Te-ai chinuit mereu cu ZAPADA de pe acoperis si din curte? ACUM poti scapa de ea fara niciun fel de efort!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Te-ai chinuit in fiecare iarna cu zapada de pe acoperis si din curte? Acum vei putea scapa de ea fara niciun fel de efort cu ajutorul unui sistem de topire a zapezii si a ghetii. 

Sistemul de degivrare pentru acoperis este alcatuit din cabluri electrice, care prin incalzire topesc zapada. Pretul unui astfel de sistem este greu de stabilit fara ca specialistul sa calculeze la fata locului costurile, in functie de forma acoperisului, de dimensiunea jgheaburilor, precum si de grosimea cablurilor sau de termostatul ales.

Comerciantii de sisteme de degivrare spun ca vanzarile spre persoanele fizice sunt inca mici, dar ca romanii au inceput sa se intereseze de astfel de solutii. De asemenea, acestia lanseaza si preturi, astfel incat cei interesati isi pot face o idee de costurile aproximative a sistemului de topit zapada.

„Vanzarile nu au crescut vertiginos, chiar daca ultimile doua ierni au sfaramat cateva acoperisuri cu greutatea stratului de zapada cazut. Vindem in jur de 300 de sisteme de degivrare pe an”, a spus Costin Dumitrescu, director general al firmei Duraco Int’L Construct.

Avantajele cablurilor electrice pe casa

Sistemul de degivrare folosit pentru acoperis previne formarea turturilor si a ghetii in jgheaburi si burlane.

„Turturii au facut si fac victime umane si provoaca daune materiale”, a spus Costin Dumitrescu.

Sistemele de colectare a apei vor fi protejate si se va impiedica deteriorarea fatadelor cladirilor, garantand in acelasi timp si siguranta pietonilor si a acoperisului. In plus, sistemul protejeaza si invelitoarea cladirii.

„Nu se poate spune cu cat, dar cu siguranta un astfel de sistem montat pe acoperisul unei case mareste durata de viata a invelitorii, intrucat exista solicitari intense cauzate de umiditate, cat si de greutatea stratului de zapada”, a spus Razvan Tanase, director la firma Hobbit Integral Ro.

La randul sau, reprezentantul Hobbit Integral Ro spune ca pe an, aproximativ 150 de persoane isi doteaza casele cu sisteme de topire a zapezii.

Vezi cum functioneaza sistemul de degivrare pe PAGINA URMATOARE!