In timp ce sute de mii de romani sunt in strada si protesteaza fata de tupeul guvernantilor condamnatului penal Liviu Dragnea de a da ordonante prin care sa legalizeze micul furt, cat si gratierea alesilor acuzati de abuz in serviciu, ministrul PSD al Agriculturii, Petre Daea, vrea 12 milioane de plapume pentru saraci.

Acesta a declarat duminica, la emisiunea „Viata satului” de la TVR1, ca are un nou proiect. El vrea sa tunda milioane de oi pentru a folosi lana acestora in ajutorul saracilor. „Ar fi 12 milioane de plapume in Romania pentru saraci!”, a declarat Daea.

”Oaia avea, sau are, trei productii principale. Oaia nu-i secundara. Are lana, are mielul, are carnea si, evident, cele de lapte au si lapte. Dupa cum stiti, lana este aruncata, data foc. Dar stiti de ce e data foc? Va dau o informatie pentru bagajul tehnic al dumneavoastra, ca sa folositi informatia cand vorbiti despre agricultura Romaniei. Lana la umiditate traieste sute de ani! Explicatia e ca ciobanul sta cu lana, cu cojocul, pe dinafara.
”Oaia avea, sau are, trei productii principale. Oaia nu-i secundara. Are lana, are mielul, are carnea si, evident, cele de lapte au si lapte. Dupa cum stiti, lana este aruncata, data foc. Dar stiti de ce e data foc? Va dau o informatie pentru bagajul tehnic al dumneavoastra, ca sa folositi informatia cand vorbiti despre agricultura Romaniei. Lana la umiditate traieste sute de ani! Explicatia e ca ciobanul sta cu lana, cu cojocul, pe dinafara. Un singur dusman are lana. Stiti care e? Molia, si aceasta actioneaza numai la mediul uscat! Taranul, daca arunca lana in pamant, o invarteste… cand cu plugul, cand cu discul, cand cu semanatoarea, cand cu sapa, cand cu lopata… o invarteste ca ea nu putrezeste acolo… Si-atunci taranul ii da foc, ii da foc si nici la foc n-o rezolva, dom’le. Si-atunci, in acest produs extraordinar care poate fi, am discutat sa gasim solutia valorificarii in termoizolatie (…) Pai, nu-i pacat?! Si in asfaltare se foloseste lana! Eu va dau un alt exemplu: sunt 12 milioane de oi, au trei kilograme oaia, da? O plapuma cat ar fi? Trei kilograme! Ar fi 12 milioane de plapume in Romania pentru saraci!”, a calculat ministrul pesedist Petre Daea.

sursa: evz.ro