Acasă Stirile zilei Surse judiciare: Medicul Mihai Lucan cercetat pentru tentativa de omor!

Surse judiciare: Medicul Mihai Lucan cercetat pentru tentativa de omor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Medicul chirurg Mihai Lucan ar putea fi cercetat potrivit unor surse judiciare, citate de Realitatea TV, pentru tentativa de omor. Acesta ar fi sectionat intentionat artera unui pacient pentru a-i face rau unui coleg. Lucan nu a fost pus sub acuzare, inca, dar anchetatorii au suspiciuni ca in martie, medicul ar fi sectionat artera renala a unui pacient pentru a-i face rau unui coleg medic. In prezent, medicul este plasat sub control judiciar, informeaza Realitatea.

Medicul Mihai Lucan s-a prezentat, vineri dimineata, la Sectia 17 Politie in cadrul masurii controlului judiciar dispuse de instanta, acesta declarand, la iesire, ca Romania este o tara careia nu ii plac miturile, referindu-se la persoana sa. Solicitat sa comenteze faptul ca persoana sa era un mit pana la acest moment, fiind o somitate in domeniul urologiei, medicul a precizat ca „e o tara careia nu ii plac miturile” si ca „adevarul e al fiecaruia”.

El a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor, pe motiv ca nu are voie sa vorbeasca. Mihai Lucan a fost retinut saptamana trecuta, judecatorii de la Tribunalul Bucuresti hotarand sa respinga cererea de arestare preventiva a DIICOT, dispunand cercetarea sub control judiciar.

In referatul cu propunerea de arestare preventiva intocmit de procurori apar informatii potrivit carora, in anul 2016, medicul ar fi luat legatura cu mai multe persoane influente in cadrul unor institutii ale statului, in contextul unor verificari ale Corpului de Control al Ministerului Sanatatii efectuate la ICUR.

Una dintre persoanele contactate este fostul sef al Agentiei Nationale de Transplant, Victor Zota. Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in seara in care medicul Mihai Lucan a fost retinut, a fost gasit asupra lui un jurnal care continea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetari ar fi reiesit ca doctorul i-ar fi cerut avocatei sale sa faca un cerc protector in jurul lui.

Joi seara, dupa ce procurorii au emis ordonanta de retinere pe numele medicului Mihai Lucan, au efectuat perchezitia corporala, asupra doctorului fiind gasit un jurnal si suma de 5.000 euro, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.
sursa: realitatea.net