Presedintele Klaus Iohannis este precaut privind numirea noului sef la DIICOT dupa ce fostul sef, Alina Bica a fost trimis in judecata de DNA. Klaus Iohannis a cerut spre consultare, stenograma sedintei in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei la sefia DIICOT, Daniel-Constantin Horodniceanu, precum si documentele avute in vedere in adoptarea Hotararii prin care s-a dat aviz favorabil, potrivit mediafax.
Administratia Prezidentiala a anuntat, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, ca, prin adresa nr. 3/23548/05.05.2015, ministrul Justitiei, Robert Marius Cazanciuc, a inaintat Presedintelui Romaniei propunerea de numire in functia de procuror-sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) a procurorului Daniel-Constantin Horodniceanu, insotita de avizul Consiliului Superior al Magistraturii.

”In vederea exercitarii prerogativelor de numire in functie a procurorului-sef al DIICOT, prevazute de Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Presedintele Romaniei a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, spre consultare, stenograma sedintei Sectiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, din data de 04 mai 2015, sedinta in care a fost intervievat candidatul propus de ministrul Justitiei, precum si documentele care au fost avute in vedere la adoptarea Hotararii nr. 192/04.05.2015 a Sectiei pentru procurori, prin care a fost avizata aceasta propunere”, se precizeaza in comunicatul transmis de Presedintie.

Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a transmis , pe 6 mai, presedintelui Klaus Iohannis propunerea de numire a lui Daniel Horodniceanu in functia de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), potrivit unui comunicat de presa al MJ.
Daniel Horodniceanu a primit, lunea trecuta, avizul favorabil de la Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru ocuparea functiei de procuror sef al DIICOT, acesta primind cinci voturi „pentru” si doua „impotriva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.