Acasă Stirile zilei Justitia Sunet de catuse la Posta Romana: DNA-ul sesizat pentru pierderile de 465...

Sunet de catuse la Posta Romana: DNA-ul sesizat pentru pierderile de 465 de milioane de lei! Vezi ce tunuri s-au dat la Posta in perioada 2009-2011!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Guvernul a sesizat Directia Nationala Anticoruptie pentru nereguli descoperite in activitatea de la Posta Romana din perioada 2009-2011, legate de incalcarea de catre fosta conducere a companiei a normativelor legale de cheltuieli, cu posibile fapte penale asociate cu infractiunea de abuz in serviciu.

 

Incalcarea dispozitiilor imperative ale actelor normative care au aprobat bugetele de venituri si cheltuieli ale CN Posta Romana, aferente anilor 2009, 2010 si 2011, s-a realizat prin depasirea limitelor maximale ale cheltuielilor totale aprobate si fara a se respecta prevederea legala ca nivelul cheltuielilor sa fie proportional cu veniturile efectiv realizate, este concluzia inspectorilor.

 

Avocatul Valeriu Stoica (membru PDL) a transmis atunci ca seful Guvernului face confuzie intre „sanctionarea contraventionala” a Postei de catre Consiliul Concurentei si „cererea de suspendare a executarii” deciziei, precizand ca nu a reprezentat compania „in cadrul investigatiei de concurenta”.

Tot in luna mai, ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat ca Posta Romana a inregistrat in ultimii trei ani pierderi de aproape 500 milioane lei, pentru ca „a fost furata mult si sistematic” de protejatii cuplului Boc-Anastase.

 

„Cuplul Boc-Anastase mai avea putin si baga Posta Romana in faliment, o societate cu peste 35.000 de angajati si o vechime de 120 de ani. In intervalul 2008-2010, Posta a acumulat pierderi de 485 milioane de lei, la care se adauga o amenda aplicata de Consiliul Concurentei, de peste 100 milioane de lei, plus o serie de obligatii de plata catre diversi furnizori si bugete ale statului de peste 400 milioane de lei”, a spus Nica.

 

El a adaugat ca, fara masurile de restructurare care vor fi aplicate in perioada urmatoare, Posta Romana ar fi intrat in faliment incepand cu 13 iunie.

 

Vezi contractele paguboase ale Postei cu clientela fostului director!