In decursul timpului, cartofului i-au fost descoperite adevarate virtuti terapeutice, atit in medicina traditionala cit si in cea moderna. Sucul de cartof, bogat in substante nutritive, are o actiune calmanta asupra sistemului nervos. Este indicat in cazuri de surescitare nervoasa, insomnii si dureri de cap.

De asemenea, este folosit in afectiunile aparatului digestiv, in tratarea ulcerului gastric si duodenal, cit si a gastritelor.Prepararea sucului de cartofi la domiciliu este foarte usoara. Se aleg cartofi sanatosi si neincoltiti. Tuberculii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se introduc in apa, pentru a nu se innegri. Pentru a se obtine sucul, cartofii se maruntesc, dindu-i prin ochiurile mici ale razatoarei sau trecindu-i de doua ori prin masina de tocat. Se separa apoi sucul printr-un tifon curat si se consuma imediat.

Cartoful mai este recomandat in cazul arsurilor mici de pe piele. Se rad cartofii cruzi si se asaza pe arsuri, legati cu un tifon. In reumatism sint buni cartofii fierti si terciuiti, pusi pe partile dureroase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.