Sucul din aceasta leguma banala face minuni in durerile de cap, reumatism si ulcer – Cap Limpede

Sucul din aceasta leguma banala face minuni in durerile de cap, reumatism si ulcer

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

In decursul timpului, cartofului i-au fost descoperite adevarate virtuti terapeutice, atit in medicina traditionala cit si in cea moderna. Sucul de cartof, bogat in substante nutritive, are o actiune calmanta asupra sistemului nervos. Este indicat in cazuri de surescitare nervoasa, insomnii si dureri de cap.

De asemenea, este folosit in afectiunile aparatului digestiv, in tratarea ulcerului gastric si duodenal, cit si a gastritelor.Prepararea sucului de cartofi la domiciliu este foarte usoara. Se aleg cartofi sanatosi si neincoltiti. Tuberculii se spala, se curata de coaja, se spala din nou si se introduc in apa, pentru a nu se innegri. Pentru a se obtine sucul, cartofii se maruntesc, dindu-i prin ochiurile mici ale razatoarei sau trecindu-i de doua ori prin masina de tocat. Se separa apoi sucul printr-un tifon curat si se consuma imediat.

Loading...

Cartoful mai este recomandat in cazul arsurilor mici de pe piele. Se rad cartofii cruzi si se asaza pe arsuri, legati cu un tifon. In reumatism sint buni cartofii fierti si terciuiti, pusi pe partile dureroase.


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close