Acasă Sanatate Ingredientele din bucataria ta care scad febra in mod miraculos

Ingredientele din bucataria ta care scad febra in mod miraculos

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii care au studiat febra sustin ca remediile principale sint odihna, lichide multe si mincare putina (reducerea acidului gastric impiedica ridicarea temperaturii). Temperatura mare insa nu cedeaza intotdeauna cu mijloacele clasice folosite astfel ca, atunci cind este necesar (febra nu cedeaza 3 zile si are valori de 39-40 grade), puteti apela si la alte metode.

Beti apa rece si bagati picioarele intr-un lighean cu apa rece. Intrerupeti acest tratament daca apar tremuraturi; „tremuratul” este modalitatea prin care organismul genereaza caldura. Compresele reci (umede sau uscate) se aplica in zonele care pot genera multa caldura: frunte, ceafa, subsuoara, zona inghinala, incheieturile miinilor. Feriti-va sa stati in curent. Nu folositi in exces alcoolul medicinal. Faceti o baie a intregului corp in apa racita treptat, pina ce apa ajunge la 25-30 C. Aplicati o punga cu gheata sau o compresa rece pe piept, in zona inimii, insa niciodata direct pe piele. Folositi „aspirina naturala”: coaja de salcie alba (proaspata sau uscata) sub forma de ceai. Din pacate are un gust neplacut, dar este extrem de eficient. Infasurati-va cu comprese reci ambele gambe si lasati-le timp de 20 minute, dupa care repetati procedeul. Tehnica se poate folosi numai daca picioarele bolnavului sint calde. Folositi o combinatie de otet si ceapa sau catei de usturoi curatati, zdrobiti, si aplicati-o sub forma de compresa pe talpile picioarelor.