Acasă Life Dezvoltare Personala Subconstientul nu te minte! Cum intelegi ca ceva nu este in regula!

Subconstientul nu te minte! Cum intelegi ca ceva nu este in regula!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Aceasta metoda se numeste „Metoda asociatiilor libere” si are scopul de a scoate acea informatie din subconstientul tau, pe care constient nu poti sa o intelegi. Se pare ca totul este bine, insa ceva nu este ok. Nu poti intelege ce anume nu este ok. Iar intre timp, neintelegerea si incertitudinea iti consuma o groaza de timp si energie. Cred ca a venit timpul ca intelegem ce te face sa te opresti si sa schimbi aceasta situatie in favoarea ta.

Ce te nemultumeste?
Pentru inceput, trebuie sa intelegi in ce domeniu ai nevoie de claritate. De exemplu, nu poti intelege de ce nu iti place una sau alta persoana, de ce nu are succes proiectul, nu poti nicidecum sa inveti sau sa faci sport. Printr-un cuvant trebuie sa identifici problema/sarcina

Acestea poate fi: sport, casatorie, proiect noi, engleza, sanatatea, Mihai (daca este legat de o persoana anume).

Acum intr-o coloana scrie 16 asocieri cu acesta problema/sarcina/persoana. Utilizeaza toate cuvintele: pozitive si negative. Important este ca acestea sa fie asociatiile tale personale. Acestea pot fi cuvinte stranii, insa ele trebuie sa iasa din interiorul tau. Ceea ce simti tu exact atunci cand auzi despre problema/sarcina/persoana. Cuvintele nu trebuie sa se repete.

Lista obtinuta o impartim in perechi (1 cu 2, 3 si 4, 5 cu 6 s.a.m.d) si acum la fiecare pereche identifica alte cuvinte asociative. ATENtIE! Acestea trebuie sa fie cuvinte care sa nu aiba nicio legatura cu sarcina.

Altfel spus, daca la inceput ai scris 16 asociatii cu sportul, acum nici nu trebuie sa te gandesti la el. Pur si simplu scrie asocieri care iti apar in cap.

Dupa ce ai obtinut alte 8 cuvinte noi, imparte-le in perechi si iarasi pregateste 4 asociatii, apoi – 2 si, intr-un final, una singura!

Ce inseamna cuvantul pricipal?
Ultimul cuvant semnifica de fapt ATITUDINEA TA fata de problema/sarcina/persoana.

Analizeaza aceasta asociatie din toate punctele de vedere, de ce anume asa? Care este cauza acestui rezultat?

Daca asocierea este una pozitiva, inspira-te, mergi inainte utilizand aceasta informatie. insa daca daca ai o asociere negativa, gandeste-te cum sa actionezi pentru ca acest minus sa se transforme in plus? Ce trebuie sa faci/accepti pentru un nou rezultat? incearca sa schimbi asocierile negative cu cele pozitive.

Ce inseamna celelalte perechi de cuvinte?
Primele 16 cuvinte au reiesit constient, din experienta ta, convingeri, circumstante, reguli si toate evenimentele din viata ta. Celelalte 8 cuvinte – mai profunde. Acestea sunt gandurile tale din subconstient.
Urmatoarele 4 cuvinte – sunt raspunsurile tale emotionale. Poti sa intelegi ce emotii iti trezesc anumite cuvinte situatii sau persoane. si sa incepi sa muncesti pentru a imbunatati/schimba rezultatul.

Ultimele 2 cuvinte si rezultatul se numesc Triunghiul Solutiei. Acesta este atitudinea ta in acelasi timp solutia. Analizeaza-le, din toate punctele de vedere. intelege ca tu deja stii cum sa rezolvi aceasta problema. Pentru ca subconstientul tau ti-a dat deja o solutie buna pentru problema ta, arata dozadesucces.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos