In 2012 la Salonul Auto Los Angeles a avut loc un concurs de design auto pentru masina de politie a anului 2025, ceea ce, evident, a lasat frau liber imaginatiei, titlul fiind castigat de Subaru SHARC.

Japonezii sunt castigatorii surpriza a acestei editii datorita studiului lor Subaru SHARC – un studiu care, in ciuda denumirii care seamana cu ”shark” (rechin in engleza), reprezinta, de fapt, abrevierea de la Subaru Highway Automated Response Concept.

Si, in ciuda faptului ca e un vehicul cu roti, Subaru SHARC este, mai degraba, o drona de patrulare, autonoma sau controlata de la distanta de catre agentii de politie prin intermediul unor sisteme sofisticate de monitorizare 3D si cu holograme.

SHARC este atat vehicul terestru, cat si zburator. Rotile au fost gandite special de Yokohama, avand doua tipuri de banda de rulare (una pentru mare viteza pe sosea, cealalta pentru rularea in offroad). Suspensia cu brate flexibile poate modifica unghiul de inclinare al rotilor, iar intre cele doua benzi de rulare sunt prevazute LED-uri rosii si albastre.

Nu ne mai ramane decat sa asteptam anul 2025 pentru a vedea daca Subaru SHARC este doar o propunere SF sau ideile sale se bazeaza pe viitoare tehnologii viabile.

Sursa: promotor.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.