Acasă Stirile zilei SUA va trimite un avion fara pilot in Japonia pentru a supraveghea...

SUA va trimite un avion fara pilot in Japonia pentru a supraveghea COREEA DE NORD!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

SUA este pe punctul de a mobiliza un avion fara pilot de spionaj la una dintre bazele sale din Japonia, cu scopul de consolida supravegherea Coreei de Nord.

Un exemplar de avion fara pilot de tip Global Hawk urmeaza sa fie stationat la baza americana aeriana din Misawa, in nordul Japoniei. Va fi prima mobilizare a unui avion de supraveghere de acest tip in arhipelag, potrivit cotidianului de dreapta Sankei Shimbun, care citeaza surse guvernamentale.

Armata americana ar fi informat prima data Japonia luna trecuta despre planul sau de mobilizare a acestui avion, undeva intre iunie si septembrie, dar punerea in aplicare a acestui plan ar fi fost devansata din cauza activitatilor Coreei de Nord care se arata tot mai amenintatoare fata de tari vecine si Statele Unite.

Potrivit agentiei sud-coreene Yonhap, Coreea de Nord a transportat o a doua racheta cu raza medie de actiune, de tip Musudan, pe coasta sa de est si a instalat-o pe un lansator de rachete mobil.

Racheta de tip Musudan, dezvaluita prima data la o defilare militara in octombrie 2010, ar avea o raza de actiune teoretica de aproximativ 3.000 de kilometri, adica ar avea capacitatea de a atinge Coreea de Sud si Japonia.

Raza de actiune a rachetei poate atinge aproximativ 4.000 de kilometri in cazul in care aceasta are o incarcatura usoara, putand, deci, sa loveasca, in mod teoretic, Insula Guam, in Pacific, pe care se afla baze militare americane importante.

Tensiunile s-au amplificat in jurul Peninsulei Coreea incepand din decembrie, cand Phenianul a lansat o racheta cu raza lunga de actiune, si s-au intensificat incepand din februarie, cand regimul stalinist a efectuat al treilea test nuclear, atragandu-si noi sanctiuni din partea ONU.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos