Acasă Stirile zilei SUA va da ratie la bauturile racoritoare cu prea mult zahar

SUA va da ratie la bauturile racoritoare cu prea mult zahar

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Autoritatile orasului New York intentioneaza sa interzica vanzarea in cantitati mari a bauturilor racoritoare cu continut mare de zahar la restaurante, cinematografe si tonete, in cadrul unui proiect ambitios de combatere a obezitatii.

Eventuala interdictie ar putea viza toate bauturile racoritoare care se vand in cofetarii, restaurante fast-food si chiar la arenele sportive, de la energizante la sucuri si ceaiuri indulcite. Vanzarea acestora in cantitate mai mare de 450 de mililitri ar putea fi interzisa in cadrul unei prime initiative in acest sens, incepand din martie anul viitor.

Vor fi exceptate numai bauturile dietetice, de fructe, lactate de tip milkshake sau bauturile alcoolice, iar masura nu se va aplica in supermarketuri sau magazine alimentare. Interdictia nu se va aplica bauturilor cu mai putine calorii, precum apa vitaminizata sau ceaiurile neindulcite, relateaza New York Times.

„Obezitatea este o problema nationala, iar pe intreg teritoriul Statelor Unite, autoritatile isi frang mainile spunand: vai e groaznic. Noi nu ne vom frange mainile, noi vom face ceva. Cred ca asta vor cetatenii de la primar „

a declarat primarul Michael Bloomberg intr-un interviu.

Initiativa primarului Michael Bloomberg va trebui aprobata de Comisia pentru Sanatate, ceea nu ar fi dificil, intrucat membrii acesteia sunt numiti chiar de el.

In timpul mandatelor sale, Bloomberg a facut din sanatate una dintre prioritatile sale, adoptand o serie de reglementari dure, printre care si interzicerea fumatului in parcuri si restaurante, a folosirii grasimilor artificiale in restaurante sau specificarea numarului de calorii alaturi de preturi.