Acasă World SUA deschide un nou front! Coreea de Nord avertizeaza ca este pregatita...

SUA deschide un nou front! Coreea de Nord avertizeaza ca este pregatita de razboiul nuclear!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Regimul de la Phenian a criticat dur dislocarea unui grup naval american in zona Peninsulei Coreene, avertizand ca este pregatit sa reactioneze la „orice tip de razboi” dorit de Statele Unite, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe, potrivit postului France 24.

Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington in regiune pentru a semnala hotararea Statelor Unite in chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean.

„Acest lucru demonstreaza ca planurile nesabuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns la o faza serioasa”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agentia publica de stiri KCNA.

„DPRK este pregatita sa reactioneze la orice tip de razboi dorit de Statele Unite”, a adaugat oficialul nord-coreean.

Acesta a mai anuntat ca regimul de la Phenian „va lua cele mai dure masuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apara prin forta armelor”, arata Mediafax.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice si nucleare in ultimul an si exista indicii ca regimul stalinist de la Phenian pregateste un nou test nuclear cu ocazia aniversarii a 105 ani de la nasterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat ca initierea unei actiuni militare impotriva statului nord-coreean este „o optiune” luata in calcul de SUA. El a mai precizat ca Washingtonul nu ar dori insa sa se ajunga la un conflict militar.

Recent, Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a avertizat ca ar putea ordona interventii militare atat impotriva regimului Bashar al-Assad, caruia ii atribuie recentul atac chimic si alte atrocitati din Siria, cat si contra Coreei de Nord, care dezvolta programe militare in domeniile balistic si nuclear.

Referindu-se la testele balistice si nucleare si la amenintarile regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat o actiune militara unilaterala a Statelor Unite: „Sunt pregatit sa actionez de unul singur”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos