SUA deschide un nou front! Coreea de Nord avertizeaza ca este pregatita de razboiul nuclear!

Regimul de la Phenian a criticat dur dislocarea unui grup naval american in zona Peninsulei Coreene, avertizand ca este pregatit sa reactioneze la „orice tip de razboi” dorit de Statele Unite, a declarat un purtator de cuvant al Ministerului nord-coreean de Externe, potrivit postului France 24.

Grupul naval al portavionului USS Cal Vinson a fost trimis de Washington in regiune pentru a semnala hotararea Statelor Unite in chestiunea arsenalului nuclear nord-coreean.

„Acest lucru demonstreaza ca planurile nesabuite ale SUA de a invada DPRK (Coreea de Nord) au ajuns la o faza serioasa”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe de la Phenian, citat de agentia publica de stiri KCNA.

Click pe aceeasi tema:  Sean Parker, presedinte-fondator al Facebook, despre reteaua de socializare: "Dumnezeu stie ce le face creierelor copiilor nostri! Exploatam o vulnerabilitate in psihologia umana!"

„DPRK este pregatita sa reactioneze la orice tip de razboi dorit de Statele Unite”, a adaugat oficialul nord-coreean.

Acesta a mai anuntat ca regimul de la Phenian „va lua cele mai dure masuri de contracarare a provocatorilor pentru a ne apara prin forta armelor”, arata Mediafax.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe teste balistice si nucleare in ultimul an si exista indicii ca regimul stalinist de la Phenian pregateste un nou test nuclear cu ocazia aniversarii a 105 ani de la nasterea lui Kim Ir-Sen, fondatorul statului nord-coreean.

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat ca initierea unei actiuni militare impotriva statului nord-coreean este „o optiune” luata in calcul de SUA. El a mai precizat ca Washingtonul nu ar dori insa sa se ajunga la un conflict militar.

Click pe aceeasi tema:  Sean Parker, presedinte-fondator al Facebook, despre reteaua de socializare: "Dumnezeu stie ce le face creierelor copiilor nostri! Exploatam o vulnerabilitate in psihologia umana!"

Recent, Donald Trump, presedintele Statelor Unite, a avertizat ca ar putea ordona interventii militare atat impotriva regimului Bashar al-Assad, caruia ii atribuie recentul atac chimic si alte atrocitati din Siria, cat si contra Coreei de Nord, care dezvolta programe militare in domeniile balistic si nuclear.

Referindu-se la testele balistice si nucleare si la amenintarile regimului stalinist din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, Donald Trump a sugerat o actiune militara unilaterala a Statelor Unite: „Sunt pregatit sa actionez de unul singur”.

spre