STUDIU: Dietele bogate in rosii reduc cu 26% riscul de boli cardiace!

Raw Life and Style

Cercetatorii americani au descoperit ca dietele bogate in rosii reduc cu 26% riscul de boli cardiace.

Efectul protector contra bolilor cardiace se datoreaza unor compusi prezenti in aceste legume, afirma cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston.

Licopenul este un antioxidant care ofera tomatelor culoarea rosie si se gaseste in concentratii ridicate in aceste legume, dar si in produse derivate precum sucul de rosii, ketchup si pasta de tomate, informeaza dailymail.co.uk.

Potrivit cercetatorilor americani, consumul regulat de licopen, vreme de multi ani, are un efect protector consistent asupra inimii.

Click pe aceeasi tema:  Cercetatorii au creat celulele care omoara CANCERUL, acestea fiind injectate direct in pacienti!

Autorii studiului au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat o serie de date provenind din diverse studii realizate pe parcursul unui deceniu, cu scopul de a identifica efectele pe care licopenul le are asupra sistemului cardiovascular.

Sursa: mediafax.ro









spre