Un studiu realizat de cercetatori danezi arata ca persoanele care traiesc fara sa utilizeze Facebook sunt mai fericite decat celelalte. „Am ales Facebook fiindca este cea mai utilizata retea de socializare, indiferent de varsta”, a afirmat Meik Wiking, director al Institutului de cercetari asupra fericirii, citat marti de 20minutes.ch.

Studiul a fost realizat pe 1.095 de persoane din Danemarca, impartite in doua grupe: jumatate a continuat sa utilizeze reteaua Facebook, in timp ce cealalta nu a mai facut-o, alcatuind un asa zis grup de tratament, scrie Agerpres.

Dupa o saptamana, cei care nu utilizasera Facebook s-au declarat mai multumiti de viata lor: 88% dintre acestia au afirmat ca sunt „fericiti”, fata de 81% din celalalt grup, 84% ca le place viata pe care o duc (fata de 75%) si numai 12% au spus ca sunt nemultumiti, fata de 20% din randul celorlalti.

La sfarsitul experimentului, membrii grupului de tratament au apreciat ca au o viata sociala mai bogata si dificultati mai mici in a se concentra, in timp ce la ceilalti dificultatile au ramas neschimbate. „in loc sa ne concentram pe ceea ce avem nevoie, tindem din nefericire sa ne concentram pe ceea ce au altii”, au observat autorii studiului. Pe Facebook, oamenii risca cu 39% mai mult sa se simta mai putin fericiti decat prietenii lor, subliniaza ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.