Acasă Stirile zilei STUDIU CARE TREBUIE SA NE DEA DE GANDIT: Pasarile pe care TOATA...

STUDIU CARE TREBUIE SA NE DEA DE GANDIT: Pasarile pe care TOATA LUMEA LE VREA MOARTE detin SECRETUL pentru descifrarea LIMBAJELOR EXTRATERSTRE!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cercetatorii germani de la Universitatea Tubingen au efectuat un studiu ale carui concluzii dau mult de gandit in privinta interpretarii ciorilor. Desi sunt hulite de toata lumea si inlaturate din piete, aeroporturi sau alte locuri publice prin orice mijloace ciorile sunt cele care ar putea detine secretul pentru ca oamenii sa poata sa inteleaga intr-o buna zi eventualele limbaje extraterestre, informeaza dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta banuiau de multa vreme ca pasarile din familia corvidelor – din care fac parte corbii, ciorile si cotofenele – sunt foarte inteligente.

Expertii in neurobiologie au demonstrat ca creierul ciorilor produce un comportament inteligent atunci cand pasarile trebuie sa ia decizii strategice, in acelasi fel in care actioneaza si creierul uman, in ciuda faptului ca oamenii si ciorile nu au un stramos comun apropiat.

Studiul cercetatorilor germani ofera in premiera informatii despre felul in care functioneaza creierele unor vietuitoare care nu sunt mamifere – iar acest tipar ar putea sa se aplice si in cazul formelor de viata extraterestre.

Lena Veit si Andreas Nieder, profesori la Universitatea Tubingen din landul german Baden-Württemberg, au publicat un studiu in revista Nature Communications care ofera informatii valoroase si interesante despre evolutia paralela a comportamentelor inteligente.

„Multe functii sunt realizate diferit la pasari, deoarece o lunga istorie evolutiva ne separa de acesti urmasi directi ai dinozaurilor”, afirma Lena Veit.

„Acest lucru inseamna ca creierul pasarilor ne ofera o solutie alternativa care sa ne arate felul in care un comportament inteligent este realizat cu o anatomie diferita”, a adaugat ea.

Ciorile si primatele au creiere diferite, insa celulele care administreaza procesele de luare a deciziilor sunt foarte asemanatoare. Ele evidentiaza un principiu general care a reaparut cu regularitate pe parcursul istoriei evolutiei speciilor.

„Asa cum putem sa tragem concluzii valide despre aerodinamica, comparand aripile construite in mod diferit ale pasarilor si ale liliecilor, acum putem sa tragem concluzii despre felul in care functioneaza creierul prin analiza similaritatilor functionale si a diferentelor existente in regiuni cerebrale relevante din creierele pasarilor si cele ale mamiferelor”, a spus Andreas Nieder.

Citeste continuarea in pagina urmatoare>>>