Acasă Politic Strigator la cer! PSD si Serban Nicolae au votat ca maghiara sa...

Strigator la cer! PSD si Serban Nicolae au votat ca maghiara sa devina limba oficiala in Ardeal

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

O alta lege promovata de UDMR a fost adoptata tacit, in luna martie, de Senat. Legea prevede ca autoritatile locale sunt obligate sa foloseasca oficial, in comunitatile unde o minoritate nationala are peste 20%, limba minoritatii respective.

Cu alte cuvinte, in localitatile in care proportia maghiarilor este mai mare de 20%, limba maghiara devine limba oficiala. Aceasta situatie se regaseste in tot Tinutul Secuiesc si in numeroase alte localitati din Transilvania.

Legea a primit aviz pozitiv din partea Comisiei Juridice a Senatului, care este condusa de celebrul Serban Nicolae, subliniaza Adevarul. Legea a fost ulterior adoptata tacit, in conditiile in PSD detine singur majoritatea in Senat.

Pe 13.11.2019 a primit aviz NEGATIV de la Consiliul Economic si Social.

Pe 16.12.2019 a primit aviz POZITIV, ”cu observasii si propuneri”, de la Consiliul Legislativ.

Pe 4.03.2020 a primit aviz NEGATIV de la Comisia de Munca.

Pe 30.03.2020, in plina pandemie de coronavirus, proiectul a primit aviz POZITIV si de la Comisia Juridica a Senatului, condusa de Serban Nicolae si dominata de PSD.

Pe 8.04.2020 a fost adoptat tacit de Senat, unde PSD are singur majoritate.

Miercuri, dupa ce a izbucnit scandalul cu autonomia Tinutului Secuiesc, Serban Nicolae a sustinut ca PSD este singurul partid care s-a opus initiativelor autonomiste ale UDMR.

„Chestiunea „autonomiei Tinutului Secuiesc” revine periodic in atentia opiniei publice, iar extremistii incearca, tot periodic, sa tensioneze relatiile inter-etnice din Romania. Diverse proiecte privind autonomia asa-zisului tinut ori privind statutul minoritatilor nationale au fost propuse Parlamentului Romaniei, iar Partidul Social Democrat a fost singurul partid parlamentar care, din 1993 si pana in prezent s-a opus constant si fara echivoc acestor initiative. In 2005, in Senatul Romaniei, senatorii PSD, PC si PRM au respins o asemenea propunere, sustinuta de PNL, PD si UDMR.

Tot periodic, politrucii internationalisti, unii proveniti din „presa cu plata la sacosa” se revolta fals fata de atitudinea propriilor colegi, in speranta ca ii pot pacali pe unii mai slabi la judecata.

Cea mai recenta propunere de infiintare a „Tinutului Secuiesc” a fost adoptata tacit de Camera Deputatilor. Tacit, adica fara vot. Pusa pe ordinea de zi a plenului, propunerea nu a mai ajuns la vot in Camera pentru ca un parlamentar penelist infectat COVID-19 s-a plimbat prin Parlament si pe la sedintele conducerii PNL facand ca intreg Parlamentul sa-si suspende temporar activitatile de plen.

Propunerea privind infiintarea unui „Tinut Secuiesc” va fi respinsa categoric de Senat, acolo unde PSD are majoritatea, asa incat „nationalismul de cabaret” al vedetutelor politice va ramane la fel de ridicol.

PS Cum se face ca toate aceste propuneri reusesc sa se strecoare si sa agite apele doar atunci cand puterea politica e detinuta in Romania de un guvern penelist de rit basist si de un presedinte „de dreapta”?”, a scris Serban Nicolae pe Facebook.