Cap Limpede

Sanatate

Industria farmaceutica testeaza 145 de potentiale tratamente impotriva COVID-19

Pe plan global la ora actuala 145 de substante active sunt testate de companiile farmaceutice aflate intr-o cursa pentru descoperirea unor tratamente pentru noul coronavirus, a anuntat la Geneva un grup ce reprezinta aceste companii, informeaza agentia DPA, scrie Agerpres.

Dintre potentialele tratamente 77 sunt medicamente care au fost dezvoltate anterior pentru alte boli, in timp ce 68 sunt medicamente noi, afirma Thomas Cueni, care conduce Federatia internationala a producatorilor si asociatiilor farmaceutice (Federation of Pharmaceutical Manufacturers and Associations – IFPMA).

”Avem o panoplie bogata” de cercetari, a spus acesta la un briefing de presa online, adaugând ca 25 de societati farmaceutice au lansat studii clinice pentru tratarea COVID-19. Reprezentanti ai unor companii farmaceutice majore au subliniat la acest briefing ca astfel de societati colaboreaza intre ele si isi transmit date pentru a accelera activitatea de cercetare si dezvoltare. ”Industria (farmaceutica), ce in mod traditional este foarte concurentiala, s-a unit”,a mai mentionat Thomas Cueni.

Aceste societati examineaza mai multe abordari terapeutice in lupta impotriva coronavirusului SARS-CoV-2, care pâna in prezent a ucis circa 230.000 de oameni.

De pilda, in timp ce Pfizer cauta o terapie care sa opreasca multiplicarea virusului, CSL Behring si Takeda incearca sa dezvolte o imunoterapie prin combinarea anticorpilor creati de organismul a numerosi pacienti vindecati.

Alte companii mizeaza pe medicamente deja existente. Astfel, AstraZeneca efectueaza studii clinice asupra unui medicament folosit la tratarea leucemiei in vederea administrarii acestuia pacientilor COVID-19 cu insuficienta respiratorie, iar Sandoz testeaza hidroxiclorichina folosita impotriva malariei ca tratament potential si impotriva noului coronavirus.

De asemenea, IFPMA asigura ca societatile din sectorul farmaceutic vor colabora cu guvernele pentru a produce tratamente in cantitatile necesare si la preturi accesibile.

Ultimele stiri

In top
$(".comment-click-105301").on("click", function(){ $(".com-click-id-105301").show(); $(".disqus-thread-105301").show(); $(".com-but-105301").hide(); });$(window).load(function() { // The slider being synced must be initialized first $('.post-gallery-bot').flexslider({ animation: "slide", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, itemWidth: 80, itemMargin: 10, asNavFor: '.post-gallery-top' });$('.post-gallery-top').flexslider({ animation: "fade", controlNav: false, animationLoop: true, slideshow: false, prevText: "<", nextText: ">", sync: ".post-gallery-bot" }); });});