Un studiu realizat de Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania arata ca 25% dintre pastilele de gat contin 5 E-uri.

In perioada  01 – 10 Martie 2016 InfoCons – Asociatie Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania a realizat un studiu cu privire la informatiile ce se regasesc pe etichetele produselor de tip pastile pentru gat, care sunt utilizate frecvent in perioada de iarna si sunt eliberate fara prescriptie medicala.

In cadrul studiului au fost analizate etichetele a patru medicamente tip pastile pentru gat achizitionate in mod aleatoriu de catre reprezentantii InfoCons din farmaciile de pe teritoriul tarii in perioada Ianuarie – Februarie 2016.

Ca urmare a realizarii acestui studiu a reiesit faptul ca, in ceea ce priveste numarul de E-uri, din cele 4 tipuri de produse analizate acestea variaza intre 2 si 5 E-uri:

50% au in componenta 2 E-uri
25% au in componenta 4 E-uri
25% au in componenta 5 E-uri

50% dintre pastilele pentru gat studiate au in componenta zahar

In baza informatiilor de pe eticheta, 50% din produsele testate au in compozitie zahar si nu sunt recomandate persoanelor cu diabet zaharat.

In cazul produselor care nu contin zahar exista o crestere semnificativa a numarului de E-uri, precum si aparitia de efecte adverse, precum efectul de laxativ.

Produsele testate pot fi accesate printr-o simpla scanare a codului de bare a produsului dorit utilizand aplicatia mobila InfoCons, aplicatie in care regasiti informatii a peste 16.000 de produse incepand de la produse alimentare, cosmetice, curatenie pana la produse electronice si electrocasnice.

aplicatie_opt.png

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. –  International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene, pentru ca alegerea cetateanului consumator sa fie facuta in cunostinta de cauza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.