Acasă Stirile zilei Justitia STENOGRAMELE care o implica pe ELENA UDREA in DOSARUL MICROSOFT! Dorin Cocos:...

STENOGRAMELE care o implica pe ELENA UDREA in DOSARUL MICROSOFT! Dorin Cocos: „Las-o asa ca am vorbit si cu Elena, banii ii dau dupa zece ani”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Stenogramele din dosarul Microsoft o baga la fund si pe Elena Udrea, dupa ce intr-o discutie din septembrie a lui Dorin Cocos cu Dinu Pescariu reiese clar ca „a vorbit si cu Elena si ca banii ii va da dupa zece ani”!

Potrivit unor surse judiciare, prenumele „Elena” mentionat de Dorin Cocos ar fi al Elenei Goicea si este mentionat in contextul cumpararii unui apartament de catre aceasta de la o firma, pe „circuitul” prin care Gheorghe Stefan ar fi incercat sa ascunda provenienta banilor primiti in schimbul traficului de influenta.

Omul de afaceri Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul licentelor Microsoft. In acelasi dosar au fost arestati preventiv omul de afaceri Dumitru Nicolae, care controleaza grupul de firme Niro, fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si primarul municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan.

Procurori anticoruptie arata, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva a celor patru, ca acestia au fost denuntati de fostul sef al Fujitsu Siemens in Romania, Claudiu Florica, in 25 august 2014.

Claudiu Florica arata, in declaratia pe care a dat-o in fata anchetatorilor in 10 octombrie, ca, in primavara anului 2009, in urma discutiilor cu Dinu Pescariu, a mers la biroul lui Dorin Cocos pentru a discuta cu acesta posibilitatea reinnoirii contractului de licentiere si a constatat ca aici il asteptau si Gheorghe Stefan si Gabriel Sandu. Florica a aratat ca, dupa acea discutie, a avut mai multe intalniri cu acestia, in cadrul carora au fost formulate pretentii banesti, pe care trebuia sa le onoreze in situatia in care dorea sa obtina incheierea contractului pentru incheierea de licente.

Claudiu Florica a precizat ca, pentru efectuarea platii sumelor pretinse de Dorin Cocos – circa 9.000.000 de euro, Gabriel Sandu – 2.700.000 de euro, Gheorghe Stefan – 3,996.360 de euro, Dinu Pescariu a infiintat firma Barringwood Investment Limited, in contul careia D.Con.Net.Ag a virat toate aceste sume.

Un alt martor a aratat, in declaratia data in 28 iunie 2014, ca banii dati lui Dorin Cocos au fost in cea mai mare parte retrasi in numerar din Elvetia de catre Pescariu Dinu si inmanati personal de acesta lui Dorin Cocos.

Anchetatorii descriu, in referat, modul in care Dorin Cocos a incercat sa ascunda provenienta unor bani din cei primiti in schimbul traficului de influenta privind licentele Microsoft. La dosar exista si interceptarea unei discutii din 18 septembrie 2014, din care ar rezulta ca Dorin Cocos i-ar fi cerut lui Dinu Pescariu sa semneze chitante antedatate:

„DORIN COCOS: Pot sa fac asta. Da, mai, cap sec! Eu n-am nicio problema. Eu am vorbit si cu Marian Nazat. Am vorbit si cu mai multi avocati. Dar ala nu recunostea.

DINU PESCARIU: Ti-am zis ca am vorbit cu el. Dar Rares …?

DORIN COCOS: Are si el (…?). Nu poate sa spuna chiar tot.

DINU PESCARIU: Ce sa zica?

DORIN COCOS: Pai cum ce sa zica? Asta mi-a zis cu teama, Marian. Si zic: Mai, daca ti-a dat din conturile unui om care (..,?)

DINU PESCARIU: Nu conteaza. Dar de ce? Sa zica el (…?)

DORIN COCOS: Ma duc pana la prezidentiale, in p… mea.

DINU PESCARIU: Zice… Asta e chiar pe fata.

DORIN COCOS: Si zic: Stai, domnule, asa, ca ti le dau tie. Si el mi-a zis: Nu. Daca mi le dau altii? …

DINU PESCARIU: (…?)

DORIN COCOS: Nu, te cred, dar din contul tau. Tu mi-i dai mie din cont si-i spun care e problema. Pai hai sa ne vedem intr-o zi. Ia-ti un avocat care ai incredere in el. Zi, cand sa vin?

DINU PESCARIU: Luni.

DORIN COCOS: Luni. La ce ora sa ma prezint? Ca eu ma prezint. Pe la 12:00? E bine? La 13:00? La cat?

DINU PESCARIU: Stai sa vorbesc cu ala. O sa-ti dau telefon.

DORIN COCOS: Dar nu trebuie sa-mi dai telefon. Vin aici de la ora 13:00, sa zicem. Vin la Club la 13:00. Esti aici?

DINU PESCARIU: Da. Da. Da”.

In 25 septembrie, Dorin Cocos discuta din nou cu Dinu Pescariu despre dosarul Microsoft si ii indica ce sa faca, aratand ca a vorbit in acest sens si cu „Elena”:

„DORIN COCOS: Las-o asa, ca e mai bine. Las-o asa. Ca am vorbit si cu… cu Elena, si a zis: Foarte bine.

DINU PESCARIU: Da?

DORIN COCOS: Da.

DINU PESCARIU: Bravo!

DORIN COCOS: Cand… Am spus… Ca am stat si m-am gandit… Bai, acolo nu scrie ca trebuie sa-i dau decat dupa 10 ani. Pai incep sa-i dau maine. Ce? Hai sa fim drepti. Si cu asta basta. Si tu lasa-le acolo!

DINU PESCARIU: Mi-a fost frica sa le duc acasa.

DORIN COCOS: Foarte bine! Esti nebun? Mai bine da-le incoace!

DINU PESCARIU: Da.

DORIN COCOS: Lasa-le, dracu! Ei, usor, asa! (coboara vocea foarte mult, astfel ca unele fraze sunt neinteligibile) (…)

DINU PESCARIU: Pai da’ il facem.

DORIN COCOS: Bai, tu esti prost? Nu intelegi ca de atunci nu mai…

DINU PESCARIU: Nu, mai. Sunt…

DORIN COCOS: Dar ce? Asa? De…?

DINU PESCARIU: De afaceri. Ce faci? Cum iti merge clubul? Cum aia?… M-a chemat sa bem o cafea. Ce? Care e problema? Adica ce? Tu poti sa spui ca nu-1 cunosti sau ce?

DORIN COCOS: Ei, hai sa nu…

DINU PESCARIU: Mai… (…?) intelegi? N-am fost eu… A! Nu-ti mai raspunde ala?

DORIN COCOS: Nu.

DINU PESCARIU: Am simtit asa… Nu fii fraier!

DORIN COCOS: Nu…

DINU PESCARIU: Eu ti-am zis acuma. Le pun si eu pe astea asa. Bai, ma suna in fiecare zi de cinspe ori, nu odata, nu de doua ori. Da? Deci noi… Si, sincer sa fiu cu tine, la un telefon de-al meu erau cel putin cinci de-ale lui.

Continuarea pe StireaZilei.com!