Statul Islamic duce la un nou nivel executiile publice, prezentand incedierea pilotului militar iordanian

Reteaua terorista Stat Islamic in Irak si Siria a difuzat, marti, o inregistrare video in care prezinta executarea prin incediere a pilotului militar iordanian Maaz al-Kassasbeh, relateaza CNN.

Organizatia terorista sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria) a prezentat o inregistrare video in care un barbat apare inchis intr-o cusca, dupa care este incendiat.

Grupul terorist sustine ca ostaticul executat este Maaz al-Kassasbeh, pilotul militar iordanian capturat dupa prabusirea avionului de vanatoare F-16 in Siria pe 24 decembrie 2014.

Click pe aceeasi tema:  Anuntul care provoaca fiori! Cristian Tudor Popescu: Romania poate fi oricand tinta unui atentat terorist!

Guvernul Iordaniei a confirmat asasinarea pilotului militar, precizand ca executia extrajudiciara a avut loc pe 3 ianuarie.

Gruparea terorista Stat Islamic in Irak si Siria ceruse eliberarea islamistei Sajida al-Rishawi, condamnata la moarte si inchisa in Iordania pentru participare la un val de atentate in 2005. Iordania acceptase eliberarea islamistei in schimbul pilotului, dar ceruse dovezi ca militarul era in viata.

In ultima saptamana, teroristii au anuntat executarea a doi ostatici japonezi, Haruna Yukawa si Kenji Goto.

Sursa: Realitatea

Click pe aceeasi tema:  Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat atentatul din Londra!
spre