Acasă Sanatate Remediile naturale crestine te pot ajuta daca iti randuiesti modul de viata!...

Remediile naturale crestine te pot ajuta daca iti randuiesti modul de viata! Dumnezeu intervine in vindecarea ta!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dumnezeu intervine in vindecarea ta pe masura ce iti randuiesti modul de viata, adica eliminand conditiile nenaturale ce-ti deregleaza ritmul normal de viata si iti pot favoriza bolile.

Acceptand limitarile unui limbaj scolastic, putem spune ca in Biserica Mantuitorul Hristos tamaduieste bolile sufletesti si trupesti ale oamenilor printr-o impreuna-lucrare cu ei, prin remedii naturale si supranaturale.

In remediile naturale, Dumnezeu, Creatorul si Mantuitorul nostru, intervine pe masura ce omul isi randuieste modul de viata potrivit cu natura lui psihosomatica, adica eliminand conditiile nenaturale ce-i deregleaza ritmul normal de viata si ii pot favoriza bolile. De exemplu, infranarea de la mancare este potrivita cu firea omului, pe cand lacomia (desfranarea) este nenaturala. Remediile naturale urmaresc restabilirea conditiilor naturale de viata organica si psihica si sunt deci legate de firea omului, intre ele putand fi incluse postul, regimul alimentar (bogat in cruditati vegetale, ceaiuri, evitarea carnii, a prajelilor, a semipreparatelor ce contin E-uri si hormoni) si medicamentos, igiena trupului (miscare, bai, masaje), cumpatarea (blandetea) sufletului, munca echilibrata, odihna regulata, relatiile destinse si constante cu semenii. Ele sunt folosite si in medicina clasica. Abaterile de la viata naturala (potrivita firii umane) sunt si ele pacate, caci sunt razvratiri fata de legea divina naturala si deci trebuie tratate ca atare. Dumnezeu lucreaza la insanatosirea oamenilor nu numai prin harismaticii Bisericii (cei daruiti de Dumnezeu cu darul vindecarilor), ci si prin medici. Caci spune inteleptul: „Cinsteste pe doctor cu cinstea ce i se cuvine, ca si pe el l-a facut Domnul” (Isus Sirah 38, 1).

Totusi multe boli trupesti recidiveaza dupa un tratament pur medical-biologic, intrucat cauzele bolii (care nu e doar trupeasca, ci si sufleteasca) n-au fost inlaturate in mod real. De aceea, restaurarea firii bolnave nu o poate face omul singur (atentie!) apeland la medic si la remediile naturale ca la un procedeu magic automat, fara sa ceara mila si ajutorul lui Dumnezeu, ci mai intai, omul trebuie sa constientizeze pe de o parte relatia sa iubitoare cu Dumnezeu, ca dintre o creatura si Creatorul ei, iar pe de alta parte ca dintre doua persoane care se iubesc, cu adancimi infinite. Or, pe parcursul imbogatirii relatiei cu Dumnezeu, omul poate conlucra cu El prin har la vindecarea (restaurarea) intregii sale firi bolnave si, mai apoi, la sfintirea sa. Caci vindecarea sufletului nu se poate face doar prin remedii naturale si biologice, doar apeland la harul divin prezent in creatie, ci prin harul divin mantuitor si sfintitor adus oamenilor de Mantuitorul Hristos si deplin prezent in Biserica.

Sursa: doxologia.ro

Citeste caplimpede