Raportul Serviciului Roman de Informatii pe 2014 arata ca Romania este o posibila tinta de atacuri teroriste.

Au fost trecute in revista si riscurile atacurilor cibernetice la adresa tarii noastre, reiesind faptul ca “nivelul de securitate cibernetica in Romania e in prezent insuficient pentru a raspunde adecvat unor atacuri de complexitate ridicata”. De asemea, s-a reliefat faptul ca in 2014 si-au facut simtita prezenta si “agresiunile cibernetice desfasurate de agresori statali”.

Citeste raportul AICI

Raportul SRI trece in revista si activatile de contraspionaj, subliniindu-se faptul ca evolutiile geopolitice din 2014 “au plasat Romania in zona de confruntare a intereselor si influentelor principalilor actori”. Documentul atrage atentia asupra ratei scazute a absortiei fondurilor europene, considerata a fi “un punct nevralgic pe agenda publica”.

Raportul SRI face referire si la fenomenul coruptiei, considerat a afecta “in cvasitotalitate sectoarele de importanta strategica”, considerand ca acesta s-a manifestat “predilect” in administratia publica.

In 2014 DNA a continuat sa fie unul dintre principalii beneficiari ai informarilor SRI, institutia anticoruptie primind 1.229 de informari in acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.