Acasă Politic SRI avertizeaza! Romania este o posibila tinta de atacuri teroriste

SRI avertizeaza! Romania este o posibila tinta de atacuri teroriste

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Raportul Serviciului Roman de Informatii pe 2014 arata ca Romania este o posibila tinta de atacuri teroriste.

Au fost trecute in revista si riscurile atacurilor cibernetice la adresa tarii noastre, reiesind faptul ca “nivelul de securitate cibernetica in Romania e in prezent insuficient pentru a raspunde adecvat unor atacuri de complexitate ridicata”. De asemea, s-a reliefat faptul ca in 2014 si-au facut simtita prezenta si “agresiunile cibernetice desfasurate de agresori statali”.

Citeste raportul AICI

Raportul SRI trece in revista si activatile de contraspionaj, subliniindu-se faptul ca evolutiile geopolitice din 2014 “au plasat Romania in zona de confruntare a intereselor si influentelor principalilor actori”. Documentul atrage atentia asupra ratei scazute a absortiei fondurilor europene, considerata a fi “un punct nevralgic pe agenda publica”.

Raportul SRI face referire si la fenomenul coruptiei, considerat a afecta “in cvasitotalitate sectoarele de importanta strategica”, considerand ca acesta s-a manifestat “predilect” in administratia publica.

In 2014 DNA a continuat sa fie unul dintre principalii beneficiari ai informarilor SRI, institutia anticoruptie primind 1.229 de informari in acest sens.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos