Acasă Stirile zilei SRI a contracarat un atac cibernetic la o insitutie de stat! Ce...

SRI a contracarat un atac cibernetic la o insitutie de stat! Ce grupare criminala a atacat Romania!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Centrul National Cyberint, structura aflata in coordonarea SRI, a reusit sa contracareze o tentativa de atac cibernetic derulata, cel mai probabil, de entitatea asociata grupului de criminalitate cibernetica APT28 / Fancy Bear. Actiunea SRI s-a derulat la sesizarea Serviciului de Informatii Externe (SIE).

Astfel, a fost identificata o tentativa de atac cibernetic la adresa unei institutii guvernamentale din Romania, derulata, cel mai probabil, de actori asociati anterior cu alte incidente de acest tip. Datorita cooperarii eficiente intre institutii, a fost prevenita materializarea atacului si producerea de pagube, fiind identificate tintele vizate, precum si metodologia de atac.

Relevant, din perspectiva securitatii cibernetice, este faptul ca aceasta tentativa de atac nu reprezinta o noutate. Zilnic, mii de atacuri cibernetice vizeaza institutii, entitati si persoane din spatiul virtual, iar Romania nu reprezinta o exceptie.

Estimam ca nivelul tehnologic al acestor atacuri va inregistra o crestere semnificativa in perioada imediat urmatoare, ceea ce face imperios necesara implementarea unui cadru legislativ clar si pragmatic, care sa stabileasca atributii si responsabilitati concrete in acest domeniu la nivel national.

Contracararea atacului cibernetic s-a realizat inclusiv prin intermediul „Sistemului national de protectie a infrastructurilor IT&C de interes national impotriva amenintarilor provenite de din spatiul cibernetic”, implementat prin fonduri europene nerambursabile de Serviciul Roman de Informatii. In operatiune au mai fost implicate si alte institutii cu competente in domeniul protejarii securitatii nationale.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentAvertizare meteo! Furtuni in toata tara!
Articolul următorLectie de viata! Mesajul decodificat din pilda Mantuitorului „intoarce si obrazul celalalt” !