Hepatita C a fost doborata cu un medicament nou care a vindecat peste 90% dintre bolnavii cu acest virus, in doar 12 saptamani.

Virusul hepatitei C infecteaza ficatul, provocand afectiuni severe ale acestuia. Acesta se transmite de la sangele sau fluidele corporale ale persoanei infectate, mai ales prin intermediul acelor de seringa folosite in comun de mai multe persoane, pentru consumul de droguri, informeaza bbc.co.uk.

Cercetatorii de la Centrul de stiinte ale sanatatii, afiliat Universitatii din Texas, au testat noul medicament, administrat pe cale orala, pe 380 de pacienti din 78 de centre medicale din Spania, Germania, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii, in cursul anului 2013.

Au fost efectuate doua studii, unul cu durata de 12 saptamani si altul, de 24 de saptamani.

Pacientii care au participat la experimente aveau ciroza hepatica, indicand o evolutie avansata a virusului.

Dupa 12 saptamani, 191 din cei 208 pacienti nu mai aveau hepatita C. De asemenea, 165 din 172 de pacienti (96% dintre subiectii participanti la al doilea studiu) nu mai aveau hepatita C dupa 24 de saptamani de administrare a tratamentului.

„Este fantastic. Sunt atat de incantat pentru pacienti. In sfarsit exista speranta pentru viitor”, a declarat Fred Poordad, coordonatorul studiului, care a adaugat ca medicamentul actioneaza prin tintirea proteinei ce produce hepatita C, impiedicand inmultirea acesteia. „In cele din urma, virusul dispare”, a explicat Poordad.

Sursa: mediafax.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.