Acasă Stirile zilei Stiinta Consumul de CEAI VERDE imbunatateste MEMORIA! In cele mai multe cazuri poate...

Consumul de CEAI VERDE imbunatateste MEMORIA! In cele mai multe cazuri poate trata si DEMENTA!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Consumul de ceai verde imbunatateste memoria, iar in cele mai multe cazuri este de mare ajutor in tratarea dementei.

Extractele de ceai verde stimuleaza conexiunile creierului, se arata intr-un studiu al cercetatorilor de la Universitatea din Basel, Elvetia, informeaza dailymail.co.uk.

Oamenii de stiinta de la aceasta universitate au observat o imbunatatire considerabila a functionarii memoriei dupa ce participantii la studiu au baut ceai verde.

Cercetarea indica faptul ca ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburari psihiatrice, precum si in cadrul unor terapii de recuperare.

Studiile anterioare au relevat beneficiile pentru sanatate ale ceaiului verde, insa mecanismele neuronale responsabile pentru aceste efecte au fost necunoscute pana acum.

Voluntarii au primit o bautura pe baza de ceai verde inainte de a rezolva cateva exercitii de evaluare a functiilor memoriei.

Monitorizand activitatea cerebrala cu ajutorul scanarii RMN, oamenii de stiinta au observat o conexiune crescuta intre cortexul parietal si cel frontal al creierului.

„Descoperirea noastra sugereaza ca ceaiul verde ar putea creste plasticitatea sinaptica pe termen scurt a creierului”, a spus profesorul Stefan Borgwardt, coautorul studiului, publicat in revista Psychopharmacology.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos