Acasă Stirile zilei Stiinta SPECIA UMANA care va aparea pana in 2050 va trai mult mai...

SPECIA UMANA care va aparea pana in 2050 va trai mult mai mult decat OAMENII OBISNUITI!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Specia umana care va aparea pana in 2050 este practic un rezultat al noilor tehnologii, comportamentului si selectiei naturale, oamenii din aceasta specie umana traind mult mai mult decat oamenii obisnuiti din ziua de astazi.

Cercetatorul britanic Cadell Last, de la Global Brain Institute, sustine ca omul trece printr-o „tranzitie evolutionara” majora, care, in mai putin de patru decenii, va face ca fiinta umana sa traiasca mai mult, sa aiba copii la varste mai inaintate si sa se bazeze pe inteligenta artificiala pentru a executa sarcini marunte, potrivit dailymail.co.uk.

Schimbarea evolutiva este atat de semnificativa, sustine Last, incat poate fi comparata cu evolutia de la maimute la primate si apoi la om.

„Deceniul al optulea sau al zecelea de viata al viitorului om va fi foarte diferit de cel al bunicilor nostri”, a spus Last, care crede ca oamenii vor ajunge sa petreaca mult mai mult timp traind in realitati virtuale.

Unii evolutionisti sustin ca oamenii vor ajunge sa traiasca, in mod obisnuit, pana la 120 si chiar 150 de ani, pana in 2050.

Cadell Last crede ca oamenii viitorului vor ajunge la o maturitate sexuala mai tarziu, lucru care are legatura cu ceea ce expertii numesc teoria istoriei vietii, care incearca sa explice modul in care selectia naturala influenteaza evenimente cheie din viata unei fiinte, cum ar fi reproducerea.

Teoria sustine ca, odata cu cresterea volumului creierului, organismele au nevoie de mai multa energie si timp pentru a se dezvolta pe deplin si astfel se reproduc mai putin. Last crede ca astfel, in loc sa traiasca intens si sa moara tinere, fiintele umane vor ajunge sa traiasca mai „incet” si vor muri la varste tot mai inaintate.

„Societatea globala actuala este un dezastru total. Dar in perioadele de criza apar oportunitatile, iar apocalipsa poate fi de fapt o metamorfoza”, a declarat Cadell Last pentru ziarul britanic Daily Mail. „Cred ca urmatorul sistem pe care il va crea umanitatea va fi mult mai sofisticat, corect si bogat decat civilizatia curenta. Cred ca schimbarile vor fi comparabile cu diferentele dintre lumea noastra si civilizatia Evului Mediu”, a mai spus cercetatorul.

„Ceasul biologic nu va exista pentru totdeauna”, a explicat Last, care crede ca oamenii vor putea opri acest mecanism biologic folosind tehnologii din viitor.

Schimbarile au deja loc, scrie dailymail.co.uk, care precizeaza ca varsta medie la care femeile din Marea Britanie au primul copil a crescut constant, iar acum este de 29 de ani si opt luni. In Statele Unite, doar 1% dintre copii erau nascuti de mame cu varsta de peste 35 de ani, in anii 1970. In 2012, acest raport a crescut la 15%.

„Pe masura ce tarile avanseaza din punct de vedere socioeconomic, tot mai multi oameni, in special femeile, au optiunea de a adera la reproducerea culturala”, a adaugat Cadell Last. Pe langa mai multi ani fara copii si posibilitatea de a beneficia de mai mult timp de relaxare, cercetatorul crede ca inteligenta artificiala va scadea nevoia societatii de slujbe cu calificare redusa. Oamenii vor putea ajunge, de asemenea, sa petreaca mult timp in realitati virtuale. „Nu cred ca majoritatea oamenilor a inteles implicatiile acestei posibilitati”, mai spune expertul.

Teoria lui Cadell Last a fost publicata in revista Current Aging Science, intr-un articol intitulat „Human Evolution, Life History Theory, and the End of Biological Reproduction”.

Sursa: mediafax.ro