Acasă Stirile zilei Sorin Blejnar și-a dat demisia de la ANAF din cauza lui Victor...

Sorin Blejnar și-a dat demisia de la ANAF din cauza lui Victor Ponta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul sef ANAF Sorin Blejnar a anuntat ca demisioneaza de la conducerea departamentului care va controla marile averi, deoarece nu doreste sa lucreze intr-o administratie condusa de Victor Ponta, si ca va activa intr-o firma privata sau se va implica in politica.

„Am decis sa demisionez din functia publica de director al Departamentului numit generic «Directia de Control al Marilor Averi», din cauza faptului ca sunt un om de onoare. Refuz sa lucrez intr-o administratie publica condusa de un premier care in ultimii ani a atacat si denigrat continuu activitatea ANAF si a conducerii acesteia din considerente personale si politice. In timpul mandatului am incercat, si in buna parte am reusit, sa instaurez un principiu foarte clar : «Legea fiscala trebuie respectata de toti contribuabilii». Doar asa am reusit in toti acesti ultimi ani, marcati de o criza economica financiara globala profunda, sa asiguram veniturile bugetare necesare platii pensiilor, salariilor si finantarii investitiilor statului. In viitor voi activa in mediul privat, avand deja cateva oferte de colaborare de la companii private, insa analizez in perioada urmatoare si varianta de a intra in politica”, a declarat fostul presedinte ANAF, citat de Mediafax.

Sorin Blejnar a fost revocat de la conducerea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), in urma cu doua saptamani, dupa ce premierul Mihai Razvan Ungureanu i-a reprosat ca nu a atins tinta privind colectarea in doua luni de venituri suplimentare reprezentand 1,5% din PIB prin combaterea evaziunii fiscale.

Intr-un interviu recent Blejnar a afirmat ca premierul i-a cerut de fapt sa stranga banii pana la sfarsitul anului, dar ca ulterior, printr-un comunicat de presa, tinta a fost fixata pentru un interval de doua luni.

Dupa revocarea de la conducerea ANAF, Blejnar a revenit in functia publica de conducere a departamentului care va controla marile averi, pe care a ocupat-o in vara anului trecut in baza Legii 188/1999 privind statutul functionarilor publici.

Primele discutii legate de infiintarea acestui departament au fost initiate in 2009 chiar de Blejnar, an in care acesta a initiat, impreuna cu fostul ministru de Finante Gheorghe Pogea, si programul de restructurare a administratiei financiare, derulat impreuna cu Banca Mondiala.

Blejnar se retrage de la conducerea departamentului de control al marilor averi in conditiile in care schimbarea sa din functie era posibila doar dupa parcurgerea mai multor etape aplicate in cazul functionarilor publici.