Acasă Stirile zilei Justitia Sorin Apostu şi Călin Stoia au cerut Curţii de Apel Târgu Mureş...

Sorin Apostu şi Călin Stoia au cerut Curţii de Apel Târgu Mureş să fie eliberaţi

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia, trimişi în judecată pentru fapte de corupţie, au cerut, marţi, magistraţilor Curţii de Apel Târgu Mureş, să fie eliberaţi, susţinând că nu reprezintă pericol public, instanţa urmând să se pronunţe miercuri.

Primul termen de la Curtea de Apel Târgu Mureş în dosarul în care fostul primar al municipiului Cluj Napoca Sorin Apostu şi omul de afaceri Călin Stoia au fost trimişi în judecată pentru fapte de corupţie a avut loc luni.

Avocaţii Gheorghe Mateuţ şi Tiberiu Man, apărătorii fostului primar al municipiului Cluj Napoca Sorin Apostu, au cerut Curţii de Apel Târgu Mureş să încuviinţeze audierea Aspaziei Droniuc, trimisă şi ea în judecată în acest dosar.

Cei doi avocaţi au susţinut că Droniuc ar trebui citată cu mandat de aducere ca să dea declaraţii „pentru aflarea adevărului şi justa soluţionare a cauzei”, însă avocatul acesteia, dar şi procurorul DNA s-au opus, considerând că o astfel de măsură ar fi „excesivă” şi arătând că aceasta a ales să nu se prezinte la judecată şi şi-a exprimat deja punctul de vedere în scris, faţă de acuzaţiile care îi sunt aduse.

Mai mult, potrivit apărătorului acesteia, chiar dacă Droniuc ar fi adusă cu mandat, nu există nicio obligaţie ca aceasta să facă declaraţii suplimentare faţă de cele date deja şi autentificate în faţa notarului.

În aceste condiţii, magistratul Mihaela Creţu a respins cererea, considerând-o „nepertinentă şi neconcludentă”.