Acasă Stirile zilei Retail IKEA va deschide al doilea magazin în Capitală și al treilea în...

IKEA va deschide al doilea magazin în Capitală și al treilea în provincie

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Anul acesta ar putea fi deschis un al doilea IKEA în Capitală, ”cel mai probabil în sectorul 6”, așa cum susțin angajații magazinului, și un al treilea într-unul din orașele: Cluj, Brașov sau Constanța.

IKEA continuă să-și chestioneze clienții pentru a afla care sunt zonele cu potețial pentru o nouă investiție. Răspunsurile la întrebări de genul: ”Veniți des la IKEA? În ce sector locuiți?”, puse de către angajații de la casă celor care trec pe acolo, îi vor determina pe oficialii retailerului să ia o decizie privind sectorul din Capitală unde ar putea fi construit un al doilea magazin.

”Aproape sigur va fi deschis anul acesta. Cei mai mulți clienți vin din sectoarele 6 și 1. De asemenea, Cluj, Brașov și Constanța sunt cele trei orașe la care se mai gândesc reprezentanții IKEA. Intenția este să fie deschis un magazin într-unul din aceste orașe în același timp în care va fi deschis cel de-al doilea IKEA în București”, a spus unul dintre angajații magazinului.

Având în vedere că există deja un magazin în sectorul 1, în Zona Comercială Băneasa, al doilea IKEA ar putea fi deschis chiar în sectorul 6, de unde vin foarte mulți clienți. Până acum, oficialii companiei nu au dat amănunte referitoare la o anumită zonă.

”În cei 5 ani, am primit constant cereri de a deschide noi magazine IKEA în România, direct din partea consumatorilor. Ne dorim să facem următorii paşi spre a veni mai aproape de şi mai mulţi români. Practic, acesta este principalul obiectiv pentru următorii cinci ani în România” a spus Cornel Oprişan, Retail Manager IKEA România, cu ocazia aniversării celor cinci ani de prezență la nivel local.

În tot acest timp, IKEA a vândut peste 50 de milioane de produse, a avut 14,3 milioane de vizitatori și a distribuit 4,6 milioane de cataloage printre consumatori. ”Suntem abia la început pe piaţa din România şi credem că există un potenţial de dezvoltare foarte mare, atât în privinţa retailului, cât şi a producţiei locale”, a spus și Mikael Ohlsson, preşedinte şi CEO al IKEA Group, care a vizitat magazinul cu ocazia împlinirii a cinci ani de la deschidere.

IKEA este o companie de mobilier şi decoraţiuni de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Compania deține peste 320 de magazine în 38 de ţări, dintre care 37 de magazine sunt francize deţinute de alte companii. În România, până în luna martie 2010 IKEA a fost operat în sistem de franciză locală, după această dată devenind parte din IKEA Group.