Acasă Stirile zilei SOLUTIA INEDITA prin care DEZASTRELE NATURALE vor putea fi prevazute din 2015!

SOLUTIA INEDITA prin care DEZASTRELE NATURALE vor putea fi prevazute din 2015!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Dezastrele naturale vor putea fi prevazute datorita unei noi tehnologii care va fi folosita de anul viitor pentru sistemele de avertizare.

Astronautii planuiesc sa instaleze pe Statia Spatiala Internationala un receptor dedicat animalelor salbatice, care va monitoriza continuu traseul a mii de specii de talie mica, informeaza dailymail.co.uk.

Noua tehnologie presupune folosirea transmitatoarelor radio din ce in ce mai mici, ceea ce inseamna ca pana si insectele ar putea purta un asemenea dispozitiv.

Se stie despre animale ca simt activitatea tectonica inainte de evenimentele seismice majore, o abilitate care ar putea fi folosita pentru ca oamenii sa fie avertizati in prealabil despre dezastrele naturale.

Uschi Müller, coordonatorul proiectului Icarus, spune ca pasarile si animalele care traiesc in apropierea zonelor predispuse la dezastre ar putea fi echipate cu asemenea dispozitive. Müller este de parere ca aceste dispozitive ar putea avertiza populatia cu circa cinci ore inainte de producerea unui dezastru.

De asemenea, dispozitivul ar putea ajuta la prevenirea raspandirii bolilor de origine animala, precum gripa aviara si virusul West Nile.

Aproximativ 70% dintre epidemiile mondiale sunt rezultatul contactului dintre om si animale, dar, fara un sistem de urmarire pe o distanta mare, este dificil de prezis unde se vor raspandi.

Schema Icarus, un proiect initiat de agentiile spatiale germane si ruse si 12 grupuri stiintifice, va incepe prin montarea unor transmitatori pe pasari mici, dar oamenii de stiinta spera ca vor putea monitoriza si insectele in cativa ani.

„Pentru inceput, oamenii de stiinta de la Icarus vor folosi transmitatoare de 5 grame, dar, in viitor, vom folosi unele mai mici, cu o greutate sub 1 gram, ceea ce ne va permite sa monitorizam insecte”, a declarat Uschi Müller, pentru publicatia The Observer.

Continuarea pe PAGINA 2 –>>

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos